Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Depremde Yaraları Sardılar, Kadın Emeğini Ekonomiye Kazandırıyorlar

Yayınlanma Tarihi : 09.02.2024 11:06 Bu haber 103 defa okundu

- Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gönüllü olarak yardım çalışmalarına katılan bir grup kadın, daha sonra kurdukları lojistik kooperatifiyle Hatay'daki 40 kadın kooperatifinin ürünlerinin piyasaya girmesini sağlıyor

Paylaş Paylaş Paylaş
 Depremde Yaraları Sardılar, Kadın Emeğini Ekonomiye Kazandırıyorlar

- Hatay 6 Şubat Kadınlar Kooperatifi Üyesi Esra Gül: Depremde Yaraları Sardılar, Kadın Emeğini Ekonomiye Kazandırıyorlar

- "40 kadın kooperatifinin ürünlerinin satılması için lojistik bölümüne ihtiyaçları vardı. 40 kadın kooperatifinin yaptığı ürünleri Türkiye'nin her yerine Hayat Hatay Platformu üzerinden gönderiyoruz" Depremde Yaraları Sardılar, Kadın Emeğini Ekonomiye Kazandırıyorlar

- Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Uğurlu:

- "Bu satışın inanılmaz manevi bir değeri var ve yıkılan bir şehrin yeni baştan ayağa kalkmasının kilometre taşlarından biri olacaktır"

- Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gönüllü olarak yardım çalışmalarına katılan bir grup kadın, daha sonra kurdukları lojistik kooperatifiyle Hatay'daki 40 kadın kooperatifinin ürünlerinin ekonomiye kazandırılmasını sağladı.

Hatay 6 Şubat Kadınlar Kooperatifi Başkanı Ebru Yasak, AA muhabirine, depremin ardından gönüllü arkadaşlarıyla ekip oluşturduklarını söyledi.

Kaymakamlığın tahsis ettiği yerde depremin ardından ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini belirten Yasak, "İnsanların yatacak yerleri yoktu. Enkazdan çıkıp gelen yaralı insanlar vardı. Bu insanlara yardımcı olduk, yaralarımızı sardık. İyileşmeye çalışıyoruz, ayakta kalmaya çalışıyoruz." dedi.

Şehirdeki kooperatifleşme sürecine ilişkin bilgi veren Yasak, oluşturulan 40 kadın kooperatifinin 280 kadın ve annenin ailesine, evine destek olduğunu ifade etti.

Yasak, kadınların ürettikleri ürünleri satmalarına yardımcı olmak için lojistik kooperatifi fikrini uygulamaya aldıklarını dile getirerek, "Biz birlikte iyileşmek, birlikte ayağa kalkmak istiyoruz. Tüm Türkiye'den destek bekliyoruz. Burada 40 kadın kooperatifinin ürettiği ürünlerin Valiliğin desteklediği 'HayatHatay.com' platformu üzerinden satışını yapıyoruz." diye konuştu.

Yasak, satışına destekte bulundukları ürünler arasında reçeller, nar ekşisi, zeytin, zeytinyağı, erişte, salça, ata tohumlu bulgur, el işleri, takılar, ev tekstil ürünleri, süs eşyaları ve kömbe gibi ürünler olduğunu bildirdi.

Tüm Türkiye'den destek beklediklerini vurgulayan Yasak, "Hayata tutunmaya çalışıyoruz. Lütfen az çok demeyelim, küçük de olsa herkesten destek bekliyoruz." dedi.

- Destek çağrısı

6 Şubat Kadın Kooperatifi Üyesi Esra Gül de depremin ardından arkadaşlarıyla toplanarak, depremzedelere, enkazda kalanlara, evi yıkılanlara, evi yıkılmasa da oraya giremeyenlere yardımcı olduklarını söyledi.

Yardımseverlerden gelen yardımları depremzedelere dağıttıklarını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Kadın kooperatiflerinin ayakta durmaya çalıştığını duyduk ve Valimiz Mustafa Masatlı'nın böyle bir proje hazırladığını öğrendik. Daha sonrasında biz de bir kadın kooperatifi kurup o kadınlara destek olmak istedik. 40 kadın kooperatifinin ürünlerinin satılması için lojistik bölümüne ihtiyaçları vardı. Biz bu işi güzel yaptığımızı düşündüğümüz için üstlendik. Vali Bey de bizi uygun gördüğü için lojistiğe aldı. Şu an 40 kadın kooperatifinin yaptığı ürünleri Türkiye'nin her yerine Hayat Hatay Platformu üzerinden gönderiyoruz.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol