Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Deprem Mağduru Kadın Prefabrik Ev Yapan Bir Firma Tarafından Dolandırıldı!

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2023 13:32 Bu haber 55 defa okundu

Yüzyılın felaketine neden olan depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremzede ev hanımı Yücel Altın, Prefabrik ev yapan bir firma tarafından dolandırıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Deprem Mağduru Kadın Prefabrik Ev Yapan Bir Firma Tarafından Dolandırıldı!

Deprem mağduru üç çocuk annesi Yücel Altın, güvenilir ve sağlıklı bir yaşama dönebilmek için prefabrik ev yapmak üzere harekete geçtiğini ancak bu mağduriyeti fırsat görenlerin kurbanı olduğunu anlattı.

İnternet üzerinde yaptıkları araştırma sonrasında Bolu’da prefabrik ev imalatı yapan bir firma ile iletişime geçtiklerini üstelik bir tanıdığı aracılığı ile de ilgili firmayla görüştürdüğünü belirten Yücel Altın, “Depremi yaşadığımız için daha güvenli bir evde ailece oturmak istedik. Bolu’da bulunan bir firma ile iletişime geçip 237 bin TL’ye anlaşmamızı yaptık. 100 bin TL’nin 50 bin TL’sinin ödemesini de gerçekleştirdik. Ardından telefonla ulaşamaz olduk. Araştırdık kapanmış dediler.15 ye yakın kişide aynı şekilde dolandırıldığını kimisi 400 kimisi 500 bin lira ödeme yaptığını öğrendik” diye konuştu.

Savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekleyen depremzede Altın, “Takipsizlik kararı çıktı. Bu tür insanların bizim gibi zor günler geçiren kişilerin üzerinden fırsatçılık yaparak dolandırmamaları için emniyetin ilgililerin dolandırıcılara karşı vatandaşları korumasını istiyorum. Her şey normal gibi görünüyor. Sözleşme de yapıyoruz. Ama karşılığında muhatap bulamıyorsunuz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol