Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Demirlibahçe Ilkokulu "dilimizin Zenginlikleri"

Yayınlanma Tarihi : 08.03.2024 10:32 Bu haber 98 defa okundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Demirlibahçe Ilkokulu

"Dilimizin Zenginlikleri" projesinin ışığı ile şair-ozan Nebih Nafile okullardaki kültürel etkinliklerine devam ediyor. Bu kez sazı ve sözü ile Ankara'da, Mamak Demirlibahçe İlkokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerle şiiri, türküyü paylaşan eğitimci şair, yazar, radyo programcısı Nebih Nafile, masalın insan üzerinde bıraktığı etkiye dikkat çekerek iyi bir meslek, iyi bir okul kazanmaktan ziyade her şeyden önce “iyi insan” olmak üzerinde sohbeti oldu. “Öğrencilerde okuma kültürü ve kitap okumanın yararları” üzerine 5 Mart 2024 Salı günü öğrencilerin dinlenme saatinde gerçekleştirilen etkinlikte keyifli anlar yaşandı.Demirlibahçe Ilkokulu

HAYALLERİNİZİN PEŞİNDE KOŞUNDemirlibahçe Ilkokulu

Çocuklara; şiiri, türküyü, öyküyü sevdiren yazar Nebih Nafile Anadolu’muzun geleneksel türkülerinden örnekler sunarak şiirlerini paylaştı ve öğrencilerin de şiir ve türkü okumasına olanak sağladı. Nafile; “Sevgili gençler, gelecek sizlersiniz. Her fırsatta okuyun ve kendinizi en mükemmel bir şekilde geliştirin. Sürekli gelişen ve değişen teknolojiye ancak bu şekilde ayak uydurabiliriz. Her etkinliğimde dile getirdiğim ve önemsediğim bir hususu sizlerle de paylaşmak isterim: bazen bir söz insan hayatının değişmesine yeterlidir. Benim hayallerim vardı, sizin gibi mutlu çocuk olmayı, öğretmen olmayı ve daha neler neler. Hayallerimiz bitmez. Bir kısmını gerçekleştirdim. Hâlâ hayallerimin peşinde koşuyorum. Sizler de var gücünüzle hayallerinizin peşinden koşun. Gerçekleştirmek sizin elinizde.Demirlibahçe Ilkokulu

GÜNLÜK YAZMANIZI ÖNERİYORUM

İyi yazmanın, iyi konuşmanın, iyi söz söylemenin, kendini iyi ifade etmenin en iyi yollarından biri okumaktır, düşündüğünü yazmaktır. Her fırsatta lütfen okuyun, günlük yazmayı ihmal etmeyin. Sizlerden ricam, en azından bugünü yazın. Neler hissettiniz, şiir ve türküler sizlerin yüreğinizde nasıl bir pencere açtı? Hikayeleri birlikte yazıyoruz. Önce birbirimize anlatıyoruz, sonra yazıyoruz. Diyeceğim: hepimiz yazabiliriz. Yeter ki isteyelim. Kendisini daha önce yazdığı güzel yazılarıyla tanıdığım başarılı öğretmen arkadaşım Neda Gülşan Arpacı Hanımefendiye, okul müdürümüz sayın Ömer Birsen Bey'e ve bu etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerle sevgi köprüsü kurmamızı sağladılar. Yüzünüzdeki güzel ışıltı daim olsun. 

ÖMER BİRSEN'DEN TEŞEKKÜR

Ankara Mamak Demirlibahçe İlkokulu Müdürü Ömer Birsen; konuk yazar ve meslektaşımız Nebih Nafile’ye teşekkür etti. Sosyal etkinlikler ve paylaşımlar öğrencilere kalıcı katkılar sunar. Bu imkânın oluşmasında katkı sağlayan öğretmen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda güzel bir heyecan oluştu. Şair Nebih Nafile hocamın anlattıklarına katılıyorum. Benim de bir hayalim vardı, bağlama çalmayı çok isterdim. 

Şiir ve türkülerle beslenmiş söyleşiye sıcak bir ilgiyle katılan öğrenciler etkinlik sonunda kitaplarını imzaladı ve bolca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol