Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Demirciler CAN çekişiyor

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 00:00 Bu haber 1095 defa okundu

Gelişmiş ülkelerde el işi mesleklerde çalışanlara her türlü destek ve teşvik verilerek ayakta kalmaları sağlanırken, Antakya’da Antakya’nın tarihini yansıtan Demirciler can çekişiyor. Demirci esnafı, mesleklerinin devamı için devletten ilgi ve teşvik bekliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Demirciler CAN çekişiyor

 

Teknolojinin her geçen gün daha da gelişmesi Antakya’nın simgesi sayılan Demirciler Çarşısını sessizliğe bürüdü. Tarihe damga basmış çarşıdan artık Çekiç ve Örs sesi yerine okey taşlarının sesi geliyor.

Mesleklerinin her geçen gün yok olduğunu söyleyen Antakya Demirciler ve Bıçakçılar Odası Başkanı Fahreddin Kelahmetoğlu, böyle giderse birkaç yıl içinde esnafın kepenk kapatarak mesleğin tarih sayfalarında ki yerini alacağını söyledi.

Devletin ilgili birimlerinden teşvik ve destek istediklerini söyleyen Başkan Kelahmetoğlu, mesleğin ayakta kalabilmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Demircilik mesleği Antakya’nın tarihinde önemli bir yer kaplıyor. Yerli yabancı turistler Antakya’ya geldiklerinde ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyoruz. Bir anlamda Antakya’nın tarihini yansıtıyoruz. Bu nedenle de bu mesleği miras olarak görüyoruz. Ancak teknoloji geliştikçe biz geriliyoruz. Artık yetiştireceğimiz çırak bulamıyoruz. Devlet bizi desteklerse bu mesleğin yaşamasını sağlayabiliriz. Aksi halde unutulup gidecek” dedi.

Her geçen yıl üye sayılarının düştüğünü hatırlatan Başkan Ahmet Kelahmetoğlu, odaları bünyesine Zücaciye, Bakırcılar, Kalaycılar gibi mesleklerinde dahil edilmesiyle üye sayılarında artış ancak odanın asli mesleği olan demircilerde ise ciddi düşüş yaşandığını sözlerine ekledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol