Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEFNELİLER ÖYKÜ GÜNÜNDE BULUŞTU

Yayınlanma Tarihi : 16.02.2016 00:00 Bu haber 1033 defa okundu

Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği ve Defne Dursunlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği birlikteliğinde “Dünya Öykü Günü” DASYAD dernek binasında coşkulu bir etkinlikle kutlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEFNELİLER ÖYKÜ GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğin sunumunu Edebiyatçılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile gerçekleştirirken, açış konuşmasını DASYAD Başkanı Edip Nurlu yaptı.

Nurlu konuşmasında, ““Başkalarını tanıdıkça yabancı dediklerimize, öteki, hatta düşman bildiklerimize karşı duyduğumuz korkuları yeneriz. Edebiyat dünyayı farklılıkların zenginliğinde, benzerliklerin ortaklığında buluşturup yeryüzünün dört bir yanına dağılmış insanları birbirleri ile kaynaştırır.” Bu paragrafı 14 Şubat Dünya Öykü Günü Bildirgesinden aldım. Tüm kalbimle buna inanıyorum. Orta doğuda yaşananlar toplumların edebiyattan uzak kalmasının sonucudur diye inanıyorum. Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediğimiz Dünya Öykü Günü Etkinliğine hoş geldiniz” dedi.  

EDEBİYATÇILAR DERNEĞİ 2016 ETKİNLİKLERİ

Nebih Nafile; Pazar günü genelde ailemize ayırdığımız özel zamandır. Bu zamanı bizlerle paylaşan sevgili yazarlarımız Yusuf Gür, Muhsin Boz, Nalan Bayrak, Süleyman Nayman, Mahmut Çetin Zorba, Nesrin Sarıgül ve siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Kısaca derneğimizin yapısından ve etkinliklerimizden bahsetmek istiyorum. “Türkiye Edebiyatçılar Derneği, düşünce ve yaratma özgürlüğünün önündeki engelleri ortadan kaldırmayı, yazarlığı ve edebi ürün vermeyi meslek edinmiş kişileri bir araya getirmeyi, aralarındaki mesleki dayanışmayı sağlanmayı amaçlayan, bu genel çerçevede çalışmalar yapan, 2 Mart 1992 tarihinde kurulmuş, genel merkezi Ankara'da olan, ulusal çapta bir yazar örgütüdür. Türkiye Edebiyatçılar Derneği, herhangi bir siyasal oluşama dayanmayan, yalnızca kendi üyelerinden güç alan, kendi özgün alanında etkinlik gösteren; sivil, demokratik, laik, bağımsız bir örgüttür. 2016 yılı başında Hatay’da yaşayan sanatçı ve edebiyatçı dostlarımızla yaptığımız toplantımızda bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerimizin çatısını oluşturmuştuk. Başlıcaları; “8 Mart Kadınlar Günü”, “21 Mart Dünya Şiir Günü”, 7 Nisan’da “4.Burhan Günel Anma, Kültür Sanat Etkinliği ve 1.Sempozyumu”. Hep birlikte bu etkinliklerde olmak dileklerimle” dedi.

KONUKLAR ÖYKÜ VE ŞİİRE DOYDU

Türkiye Diyabet Vakfına Bağlı Hatay İli Diyabet Eğitmeni, Hatay Folklor Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Nayman’nın Ayşe Kuli’nin yazmış olduğu 2016 Dünya Öykü Günü Bildirisi’nin okunmasının ardından, misafir katılımcı yazar Yusuf Gür öyküsünün öyküsünü doğaçlama olarak anlattı.

Öykü Yazarı Muhsin Boz; 18 yıl önce, 37 yaşındayken başlayan yazma serüveni hakkında kısaca bilgi verdi.  “Yazma” üzerine bazı yazarların ne dediğini, anekdotlarla paylaştı. Üç kıpkısa öyküsünü okudu. Söyleşisini; William Saroyan adlı yazarın, “Ölümle hesaplaşmak için yazdım,” alıntısı ile bitirdi.

Nalan Bayrak; “Öykü yazmak sancılı bir süreçtir, diğer edebiyat türlerinde olduğu gibi. Bu nedenle öykü yazmak isteyenler çok okumalı bir yandan da yazmalıdırlar. Ama burada gözden kaçırılmaması gereken konu nitelikli okumadır. Buna dikkat ederek okumasını sürdüren öykücü adayları dillerini geliştirir üsluplarını derinleştire olabilirler.”

Şair Mahmut Çetin Zorba ve Nesrin Sarıgül’ün duygu yüklü şiirlerini seslendirdikten sonra konuklara ikram sunumu ardından tüm yazarlar kitaplarını okurlarıyla paylaştılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol