Defne Belediyesi ev sahipliğinde, Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi “Meme Kanseri ve Erken Teşhisin Önemi”ne farkındalık yaratmak ve halkı bu bağlamda bilgilendirmek adına Harbiye Mahallesi’nde bir etkinlik düzenledi.
Harbiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğe, Defne Belediye Başkan Yardımcısı Girne Mansuroğlu, Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Mustafa Kemal Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhyittin Temiz, Prof Dr. Sinem Karazincir, Prof. Dr. Ulvi Hakverdi, Doç. Dr. Sibel Hakverdi, MKÜ Tıp Fakültesi öğrenci topluluğu ve çok sayıda mahalleli katıldı.
Defne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bedia Öztürk, hedeflerinin Defne’de ki kadınların sağlık, eğitim, hukuk ve çevre konularındaki sorunlarına ışık tutabilmek olduğuna değinirken; “Başlangıç noktası olarak gördüğümüz kadınlarımızın bilinçlendirilmesini, “sağlıklı kadın,sağlıklı gelecek” olarak görüyoruz. Bu bilgilendirme etkinliğinin gerçekleşmesinde bizlere büyük katkılar sunan Belediye Başkanımız Dr. İbrahim Yaman’a, Harbiye Mahalle Muhtarı İbrahim Öztürk’e, MKÜ Tıp Fakültesi hocalarına ve öğrenci topluluğuna çok teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.
Sağlık konusunda Defne Belediyesi olarak hassas olduklarını belirten Defne Belediye Başkan Yardımcısı Girne Mansuroğlu şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle biz kadınları ilgilendiren ve Türkiye’de her 3 kadından birinin meme kanseri olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda bu etkinliğin aslında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Başkanımız İbrahim Yaman adına katıldığım ve kendim bir kadın olarak da burada bulunduğum için çok mutluyum.”
PROF. DR MUHYİTTİN TEMİZ: “ HER AY SADECE BEŞ DAKİKA”
Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna ve dolayısıyla erken teşhisin hayat kurtardığına değinen Prof. Dr. Muhyittin Temiz; “Risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişiklerinin yanı sıra, hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan kendi kendine meme muayenesi ve tarama çalışmaları, bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmanın en etkili yöntemleridir. Özellikle şunu vurgulamak istiyorum; kişinin her ay sadece beş dakika ayırarak kendi kendine meme muayenesi yapması, erken tanı anlamında en kilit noktadır.”
MKÜ Tıp Fakültesi öğrenci topluluğunun slayt gösterimi ile anlattıkları “Meme Kanseri ve Erken Teşhisi” konulu etkinlikte kadınlar, hocalardan soru- cevap şeklinde bilgi aldılar. MKÜ Tıp Fakültesi öğrencileri etkinlik sonunda Meme Kanserine yönelik bilgiler içeren broşürler dağıttı.