Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEFNE MÜLKLERİNE KAVUŞTU

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 00:00 Bu haber 904 defa okundu

Hatay'ın Büyükşehir Belediye statüsüne kavuşması ve yeni ilçelerin ihdası ile gündeme gelen paylaştırma komisyonunun kararları Defne Belediyesi'nin kararlı mücadelesi yargı tarafından da haklı bulunarak, Defne Belediyesi lehine sonuçlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEFNE MÜLKLERİNE KAVUŞTU

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, mülklerin Defne'ye kazandırılmasının uyum, diyalog ve kararlı mücadele sonucu elde edildiğini söyledi.

Hatay Valiliği başkanlığında çalışmalarını yürüten paylaştırma kararlarına göre, Defne ilçesi sınırlarında yer almasına rağmen Defne Belediyesi'nin mülkiyeti dışında bırakılan Harbiye Belediyesi, Subaşı Belediyesi, Çekmece Belediyesi ve Yeşilpınar Belediyesi hizmet binaları yargı tarafından Defne Belediyesi'nin mülkiyetine alınmasını doğru buldu.

Çökek Mahallesi'ndeki okul yeri ile Aşağı Okçular Mahallesi'nde sağlık ocağı olarak kullanılan 2170 metrekarelik alanın da Defne Belediyesi mülkiyetine geçtiğini ifade eden Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, uyum içerisinde çalıştıkları Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'a da teşekkür etti.

YAMAN: KARARLI MÜCADELE İLE BAŞARDIK

Paylaştırma komisyonu tarafından geçmişte yapılan düzenlemelerle ilgili yürütülen kararlı mücadelenin olumlu sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yaman, "Yeni kurulmuş bir ilçe ve belediye olarak, tüm mülklerimizi geri almaktan son derece mutluyuz. Yıllardır ihmal edilmiş Defne ilçemizin yeni kurulmasıyla birlikte eksiğimiz oldukça fazla. Göreve gelir gelmez ilçemize gerekli alanları geri almak için yargıya başvurduk.  Yargıya taşıdığımız konuların başında yer alan Harbiye, Çekmece, Yeşilpınar ve Subaşı hizmet binalarını aldık. Halen yargıda bekleyen taleplerimiz de var. Bu konuda uyum içerisinde çalıştığımız Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini de aldık.  Yargı yoluyla aldığımız binalar, Defne Belediyesi'ne bağlı olarak halkımızın hizmetine sunduk.  Temel hedefimiz, Defne ilçemizi geleceğe, aydınlık yarınlara en iyi şekilde taşımaktır. Halkımızın desteği ile zorlukları aşacağımıza inancımız tamdır" ifadesini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol