Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEFNE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMELİ

Yayınlanma Tarihi : 25.03.2016 00:00 Bu haber 948 defa okundu

DASİFED öncülüğündeki Festival heyeti Defne Belediyesini ziyaret etti

Paylaş Paylaş Paylaş
DEFNE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMELİ

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED) öncülüğünde Hatay Kültür Sanat ve Yaratıcılık Festivali ile ilgili çalışmaları yürüten heyet, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'ı ziyaret ederek, 19 Nisan-23 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul'da, 1-30 Ekim 2016 tarihlerinde de Hatay'da yapılacak Gençlik ve Çocuk Sanat Bienali ile ilgili hazırlık aşamalarını paylaştı.

Hatay'ın gelişmesi ve kalkınmasına yönelik her türlü çalışmalara katkı vermeye hazır olduklarını ifade eden Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne'nin elinde bulundurduğu potansiyelin değerlendirilmemesini eleştirdi.

MOZAİKLER BULUNDUKLARI YERLERDE SERGİLENEBİLİR

Dünyaca ünlü mozaiklerin Defne ilçesinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Yaman, "Hatay'ın tanıtılması ve kalkınması hepimizin ortak düşüncesi. Projeden daha önce haberimiz olsaydı, henüz sergilenmemiş mozaiklerle ilgili kazı çalışmalarının başlatılması önerilebilir, hatta yerinde sergileme parkuru hazırlanabilirdi. Ki, bu günümüz dünyasında kabul gören bir düşüncedir. Defne ilçemizin çok sayıda değeri mevcuttur. İpek böcekçiliği ve ipek dokuma sanatı kadar klasik heykel ve mozaik sanatçılarımız da var. Gastronominin merkezi de aynı şekilde Defne'dedir. Bu yönüyle bu tür projelerde haklı olarak Defne'nin değerlerini görmek isteriz" dedi.

EKİM AYINDA TURİZM BİENALİ DÜZENLENECEK

DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar, Başkanvekili Faruk Ekinci, Kamu ve Yerel Yönetimler Uzmanı Fikret Toksöz, Hatay Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Direktörü Gazi Selçuk ve DASİFED Genel Sekreteri Onur Dönmezer'in yer aldığı heyet, Başkan Yaman'ın önerilerini yerinde bulurken, Hatay'ın ekonomik ve sosyal kalkınması için sürdürülebilir turizm çerçevesinde toplumsal kaynaşma ve marka değeri yaratmak amacıyla tasarlanan bienalin 1-30 Ekim 2016 tarihlerinde Hatay'da yapılacağını belirtiler.

Heyet ayrıca, 19 Nisan-23 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde Hatay'ın konuk olarak katılacağını ifade ettiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol