Hatay Mahalli Haber
MENÜ

DEFNE BELEDİYESİNİ SIFIRDAN OLUŞTURDUK

Yayınlanma Tarihi : 31.03.2016 00:00 Bu haber 1025 defa okundu

Defne Belediyesi 2 yıllık hizmetlerini tanıttığı bir toplantı düzenledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
DEFNE BELEDİYESİNİ SIFIRDAN OLUŞTURDUK

Önesa AVM restaurantında gerçekleşen toplantıya Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Defne Belediye Başkan Yardımcıları, birim amirleri, meclis üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda 2 yıl boyunca yapılan hizmetleri sunum eşliğinde anlatan Başkan Yaman, Biz göreve geldiğimizde Defne diye bir yer yoktu. Buranın Defne Belediyesi olacağını kimse bilmiyordu. Biz ekip arkadaşlarımla beraber burada sıfırdan bir kent oluşturduk” dedi.

Yaman açıklamalarına şu ifadelerle devam etti, “Bugün sizlere 2 yıl boyunca neleri yaptık bunları anlatacağız. Bu toplantıya hepiniz hoş geldiniz. Vakit çok çabuk geçiyor. Mart 2014’te göreve geldiğimizde Defne Belediyesi yoktu. Kısa sürede kuruluşumuzu tamamladık. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Biz Defne’nin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız. Mahalle gezileriyle, kent konseyinin çalışmalarıyla halkla iç içe olacağız. En büyük problemimiz temizlikti. Bu konuda da hızlı adımlar attık. Molozları temizledik. Dereleri, taşkın riski olan akarsuları rehabilite ettik. 140 bin metrekare parke yol yaptık. 2016 yılı itibariyle yol konusunda şikayet almamak için tüm hızımızla çalışacağız.”

İki yıl öncesine kadar belde ve köy statüsünde olan Defne'yi kente dönüştürmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Yaman, 2 yıllık sürede yapılan çalışmaları görseller eşliğinde şu başlıklarda anlattı:

-Temizlik hizmetleri ve Temiz Kent hedefi

-Mevcut Yeşil alanların bakımı ve geliştirilmesi, yeni yeşil alanlar kazandırılması

-Yol bakım ve onarım çalışmaları, yeni yolların açılması. Kent estetiğine yönelik çalışmalar

-Yağmur suları drenajları, büz-menfez uygulamaları

-Tüm İlçe okullarının ziyaret edilip eksikliklerinin tespiti ve bu eksikliklerin yerine getirilmesi

-Semt Pazarlarının kontrolü, bakımı ve yeni semt pazarlarının inşası

-İhtiyaç sahiplerinin bedelsiz alışveriş yapabildiği, gıda ve temel ihtiyaç maddeleri ağırlıklı sosyal market

-Gençlik Kültür merkezi bünyesinde verilen sanat kursları ve okul destekleme kursları

-Çok yönlü Ödüllü Proje olarak Koza Evi (İpek Böceği yetiştirme ve dokuma Kursları)

-Yeni Belediye Hizmet Binası Projesi

-Hidro Havuzu onarım ve peyzaj projesi (İhalesi Nisan ayında)

-Harbiye Şelale havzası Heyelan onarım ve önleme projesi (Çalışma halen devam ediyor)

-Uğur Mumcu Meydanı Kentsel Düzenleme Projesi (İhalesi sonuçlanmış, sözleşme imzalanma aşamasında)

HİDRO HAVUZU PROJESİ KALICI PROJEDİR

İhmal edilmiş Defne'de günübirlik iş yapmak yerine kalıcı hizmetler konusunda yoğunlaştıklarına işaret eden Yaman, Nisan 2016 tarihinde ihaleye çıkacakları Hidro Havuzu Çevre Düzenlemesi Projesini DOĞAKA işbirliğince yürütüleceğini söyledi.

Yerel yönetimlerin sadece park yapma, yol onarma ile görevli olmayıp, toplumsal kalkınmaya da gerekli desteği vermeleri gerektiğini hatırlatan Yaman, "Ortak akıl ve ortak çalışma anlayışı ile geleceğe güvenle bakmalıyız. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için kaliteli eğitim, yetenekleri geliştirilmiş, evrensel kültür mirasına, insana ve doğaya saygılı, barış ve kardeşliği benimseyen nesiller yetiştirmeliyiz. Başarı, ortak çalışma kültürünün sonucudur" ifadesini kullandı.

DEFNE'NİN GELECEĞİ TURİZMDEDİR

Kentin ekonomik geleceğini turizmde öngörüp, ilçeyi turizm kriterlerine göre şekillendirmeye çalıştıklarını da kaydeden Başkan Yaman, Defne sınırları içerisinde turizmle ilgilenen sektör temsilcileriyle görüşmek suretiyle gelecek için hazırlık yapılmasına zemin oluşturduklarını söyledi.

Defne-Apollon efsanesi gibi içme suyu kaynaklarına da ev sahipliği yapan Harbiye Şelale mevkisinde başlatılan projenin tamamlanması ile birlikte rehabilitasyon çalışmalarıyla daha da geliştirilmiş olacağının altını çizen Başkan Yaman, kentin imarına olduğu kadar kentin eğitim, kültür ve sanat boyutlarına da sahip çıktıklarını ifade etti.

EN BÜYÜK PROJEMİZ UĞUR MUMCU KENT MEYDANI

Başkan Yaman açıklamalarının devamında, “Defne Belediyesi içerisinde 88 okul bulunuyor. Biz bu okulları tek tek gezip eksiklerini tespit ettik. Eksiklerini de giderdik. Koza evi bizim için önemli bir projeydi. Bu projeyle bayanlarımız evlerinin bir odasını dahi bu işe ayırdıkları taktirde çok ciddi gelirler elde edebiliyorlar. Yine bayanlara yönelik el işi kurslarımız var. Harbiye Gençlik Merkezimizde gençlere yönelik kurslarımız devam ediyor. Ayrıca spora yatırım yapmaya da devam ediyoruz. Futbol sahamızın ilkini tamamladık. Futbol turnuvamızın finalini burada oynamak istiyoruz. Biz Hatay’ın en büyük üçüncü, yüzölçümü olarak ise en küçük ilçesiyiz. Ufak alanda hizmetler üretmek kolay olmuyor. Ancak en iyi hizmeti vatandaşımıza sunacağız. Semt pazarlarımızı kapalı hale getireceğiz. Makine parkıızı da güçlendirdik. Sosyal marketler eliyle de vatandaşımıza sahip çıkıyoruz. Defne için dönüm noktası olacak bir diğer projemiz de Uğur Mumcu Kent Meydanı projesi. 5000 metrekare alanda kurulacak olan meydanla kentimiz yepyeni bir çehre kazanacak. Bu projemizin de 10 güne kadar temelini atıyoruz. Tüm bu çalışmalarda benimle birlikte olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol