Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cumhuriyet Bayramı’nı Yıkılan Okullarında Kutladılar

Yayınlanma Tarihi : 28.10.2023 16:29 Bu haber 195 defa okundu

Antakya Özel Ata Koleji öğrencileri, Cumhuriyet'in 100. yıldönümü kutlamalarını depremde yıkılan okul binalarının bahçesinde kutladılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cumhuriyet Bayramı’nı Yıkılan Okullarında Kutladılar

Öğrenciler, öğretmen ve okul müdüründen oluşan heyet önce Güllübahçe Mahalle Muhtarı Rafet Yavrum'u ziyaret ederek, hep birlikte okul binasına gittiler.Cumhuriyet Bayramı’nı Yıkılan Okullarında Kutladılar

Özel Ata Koleji, uzun yıllar tanıklık ettiği tarihe 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde kullanılamaz hale gelmişti.Cumhuriyet Bayramı’nı Yıkılan Okullarında Kutladılar

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Öğrencilerin, Cumhuriyet Bayramının 100. yıldönümü kutlamalarını yıkılan okul binalarında kutlama taleplerini kabul eden okul yönetimi, Mahalle Muhtarı Rafet Yavrum'la beraber Ata Koleji bahçesinde buruk bir kutlama gerçekleştirdiler.

Kutlama sırasında başta öğrenciler olmak üzere, öğretmen, okul müdürü ve Muhtar Rafet Yavrum'un gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan kutlamalar, okulun etrafının gezilmesi ile devam edildi.

Okulun her tarafında hatıraları olduğunu belirten öğrenciler, yine gözleri yaşlı bir şekilde, "Büyük bir afet yaşadık, yaralar biran önce sarılmalı. İnşalllah okulumuza tekrar döneriz, burada çok güzel anılarımız var" dediler.

YAVRUM: CUMHURİYETE DAHA ÇOK SIMSIKI SARILMALIYIZ

Antakya Güllübahçe Muhtarı Rafet Yavrum'da mahallenin en eski ve tarihi okulu konumundaki Özel Ata Koleji'nde sayısız öğrencileri mezun ettiğini ve kentteki öneminin çok büyük olduğunu söyledi.

'Asrın felaketinde' ağır hasar olan okul binasının yeniden ayağa kalkması için Kültür Bakanlığından onay beklediklerini ifade eden Muhtar Rafet Yavrum, "Öğrencilerimizin ziyareti hepimizi duygulandırdı. Bende onlarla beraber ağladım. Çünkü bu okul mahallemizin gözbebeği ve eğitim yuvamızdı. Cumhuriyet'in 100. yılını okulumuzda daha görkemli bir şekilde kutlamayı düşünüyorduk, kısmet olmadı. Ama Cumhuriyete daha çok sımsıkı sarılarak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkacağız. Bizler Cumhuriyetin çocuklarıyız. Ata'mızın mirasına sahip çıkacağız" diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol