Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı; Hatay’da çalışmalar Aksamayacak, Hızlandırılacak

Yayınlanma Tarihi : 15.05.2024 10:20 Bu haber 90 defa okundu

AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremde en büyük yıkıma ve kayıplara maruz kalan Hatay’da çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi için talimat verdiğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı; Hatay’da çalışmalar Aksamayacak, Hızlandırılacak

Milletvekili Adem Yeşildal, gazetemize yaptığı açıklamada, Hatay’ın her tarafında şantiye kurulduğunu belirterek, tüm konutların 2025’te teslim edilmesinin planlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’a özel ilgi gösterdiğine dikkat çeken AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız sürekli olarak Hatay’daki çalışmalar hakkında bilgi alıyor ve bizzat takip ediyor. İnsanlarımızın yeniden hayata tutunmalarını, umutlarını yeşertmelerini, geleceklerine güvenle bakmalarının sağlanması için çalışmaların aksatılmadan yürütülmesini istiyor. Bu doğrultuda, depremin vurduğu Hatay'da yapımına devam edilen afet konutlarının sayılarının her geçen gün artmasıyla ortaya adeta yeni bir şehir çıkıyor. Gelecek senenin ortalarına doğru tüm hak sahiplerini konutlarına kavuşturmayı hedefliyoruz. Yaşadığımız depremden ders alacağımız gibi Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için de afeti fırsata dönüştüreceğiz. Kimsenin endişesi olması Hatay’da sağlam, dirençli binalar inşa ediliyor.”

MİLLETİMİZ FERAH OLSUN, SPEKÜLASYONLARA İTİBAR ETMESİN

Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, bir taraftan TOKİ, bir taraftan Emlak Konut, bir taraftan Yapı İşleri Genel Müdürlüğüyle adeta bir seferberlik ilan edildiğini, yürütülen çalışmalar nedeniyle şehrin her tarafının şantiyeye döndüğünü hatırlatarak, “Tüm konut alanlarını yeni bir şehir planı çerçevesinde, zemin kalitesine, fay hattına olan mesafesine bakarak, kültürel dokusuna uygun şekilde tasarlanıyor. Harap olmuş yerleri sıfırdan inşaat etmek üzere vatandaşlarımızın gönül huzuru içerisinde buraya yerleşmelerini sağlayacağız. İnsanlarımızın kafasını karıştırarak, yapılan işlerin karalanması, kimseye fayda getirmez, sadece zaman kaybettirir. Biz bunlarla uğraşmıyoruz. Gece gündüz, Hatay’daki çalışmaları yakından takip ederek, milletimizin biran önce evlerine, işyerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. İnsan odaklı hizmet anlayışıyla Hatay’ı tüm renkleriyle yeniden ihya edeceğiz. Camilerimizi, hanlarımızı, hamamlarımızı, köprülerimizi, tüm tarihi ve kültürel değerlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Anadolu’nun kadim şehri Hatay’ımızın yapılaşmasını dokusuna uygun modern bir şekilde inşa edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bölgedeki altyapıyı baştan sona yenileyeceğiz. Bir taraftan TOKİ'miz, bir taraftan Emlak Konut'umuz, bir taraftan Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzle adeta bir seferberlik ilan ettik. Yepyeni bir şehir kuracağız. Hatay’ı tekrar cazibe şehri haline getireceğiz.”

EMEK VE AKSARAY DA HIZLA BİNALAR YÜKSELİYOR

Yeşildal, açıklamalarına devam ederek, “Kentsel dönüşümde Antakya’da Emek Aksaray Mahallemizde sağlam ve güvenli evlerimizi hızla yapıyoruz. Yeni evleri en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimize teslim edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol