Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Çocuk şenliği yoğun ilgi gördü

Yayınlanma Tarihi : 20.11.2016 00:00 Bu haber 688 defa okundu

Hatay Kadın Platformunun bileşeni olan Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, Samandağ Belediyesinin  desteğiyle çocuk istismarlarına dikkat çekmek ,farkındalık yaratmak amacıyla 19 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’de Yeni Çarşı Salonunda çocuk şenliği düzenlediler. Kırmızı Balon Kampanyasının Samandağ Etkinliği  olan Çocuk Şenlği Yoğun ilgi gördü. Çocuklar Ve Ebeveynleri salonu doldurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Çocuk  şenliği yoğun ilgi gördü

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,Samandağ Belediye Meclis Üyeleri Berna Kaplan,Meltem Ahraz Nural,Filiz Çakmak,Nebil Yüksek,CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanı Sevcan Toprak,CHP Samandağ Yönetim Kurulu üyesi Ziya Nehir, Övder Başkanı Arkadaş Karataş  ve vatandaşlar katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir:”Değerli mesai arkadaşlarım,değerli İlçe Başkanım,öğretmenler,meclis üyesi arkadaşlarımız,öğretmenler,Veliler,çocuklarımız hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Çocuk İstismarının önlenmesi için  Kırmızı  balon kampanyası Sivil insiyatifler tarafından 15 gün öncesinden başlatıldı. Maalesef ki bu günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine  getirilen ve meclisten geçirilmeye çalışılan yasa ülke genelinde infial yarattı. Meclise dayatılan önerge çocuk istismarını normalleştirmeye yönelik, Cinsel saldırıyı suç olmaktan çıkarmaya yönelik somut bir adımdır.Meclis gündemine getirilen bu yasaya ve genel anlamda ülke genelinde Cinsel istismarı yaratan olumsuzluklara sonuna kadar karşı duracağız. Ülke Genelinde bu konudaki olumsuz örnekler giderek artmaktadır.Bu durum kaygı verici ve üzücüdür. Ülkemizde çocuk istismarının önlenmesi hususunda kırmızı balon kampanyası sivil inisiyatifler tarafından yürütülmektedir. Samandağ Belediyesi olarak sivil inisiyatiflerin bu konudaki çalışmalarına destek oluyoruz. Maalesef Vahşi dünya öyle bir noktaya geldi ki   her taciz,tecavüz,istismar her türlü kirlilik mevcuttur. Bu tür durumlarda neler yapılması gerekiyor? Gizlemek ,saklamak çözüm olmaz.Böylesi bir durum bir çocuğun hayatını etkileyecek bir etki yaratır. Bu konuda yapılması gerekenler ve gerekli bilgiler bilimsel yönden psikolog tarafından anlatılacak. Çocuk şenliği kapsamında farkındalık yaratma amacıyla psikolog tarafından bilimsel bir sunumla anlatılacaktır. Etkinliğin devamında drama,çocuk korosundan  sonra  çocuklara yönelik hediyeler verilecektir. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir:”20 kasım,dünya çocuk hakları günü.Hatay Kadın Platformunun bileşeni olarak Samandağ Kadın Dayanışma Derneği ve Samandağ Belediyesi  desteği ile son dönemde sık sık yazılı ve görsel medya da karşımıza çıkan çocuk istismarlarına dikkat çekmek ,farkındalık  yaratmak amacıyla Kırmızı Balon Kampanyasının Samandağ etkinliğini tertipledik.”

“Son dönemde Ayvacık İmam Hatip Ortaokulunda  öğretmeni  tarafından bir kız öğrenciye sözlü ve elle cinsel tacizde bulunuldu . Adıyaman’ın Gerger ilçesinin  İmam Hatip Lisesinde 30 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığını, Antalya’nın  Kepez ilçesinde zihinsel engelli bir kızın öz babası tarafından 13 yaşından itibaren 6 yıl boyunca cinsel istismara maruz kaldığı ve bu istismar sonucunda iki doğum yaptığı,  Aydın’da 15 yaşındaki bir kız çocuğunun abisi ve iki kuzeni tarafından 7 yıldır tecavüze uğradığını ve bunun sonucunda hamile kaldığını, Maraş’ta 8 yaşındaki bir kız çocuğunun 77 yaşındaki bir adam tarafından cinsel taciz ile ölüm tehdidine maruz kaldığı  bunun üzerine ilaç alarak intihar ettiğini ve en acısı da Rize’de çocuk esirgeme Kurumu müdürünün çocuk istismarından tutuklanmasını izledik hep birlikte.Bu durumların ilimizde ve ilçemizde de zaman zaman yaşandığına ve adli mercilere yansıdığına tanıklık etmekteyiz.Cinsel istismar toplumda sık rastlanan bir durum olmasına rağmen çoğunlukla gizli kalmakta,en çok yüzde 5-10 u ortaya çıkmaktadır.Bu eylemlerin %90 ı çocuğun tanıdığı biri tarafında gerçekleşmektedir.Aileler toplumdaki prestijlerinin sarsılmaması için bu tür olayları görmezden geliyor,üstünü kapatmaktadırlar. O küçücük bedenler acılarıyla yalnız bırakılıyor ve büyük travmalar yaşamalarına sebep olmaktadır. Bu mor yılları aşmak için önce anne ve babalar olmak üzere,rehber öğretmenlere, Sosyal Hizmet Uzmanlarına,Psikologlara çok iş düşüyor.Çünkü çocuk istismarı her yaştan,ırktan ve gelir düzeyinden çocuğu çok ciddi oranda etkiliyor. Perşembe akşamı çıkan bir önerge "Çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirilmelerin önü açılacak. Önergede yaş sınırı bile yok. Bu önergeye göre 12 yaşındaki kız çocuğu bile tecavüzcüsüyle evlendirilebilir. Evlilikten kaynaklı failin ceza almasının önüne geçiliyor. Tecavüzün bir ömür yasallaştırılmas!?kabul edilemez.Bu bir insanlık suçudur.Biz bu çocukları size kurban etmek için doğurmadık..”

“Çocuklara yönelik her tür şiddetin toplumun tümü tarafından red edilmesi,daha iyi bir paylaşım ve eşgüdüm yoluyla bu tür olayların tespit edilmesi,bildirilmesi ve takip edilmesi, çocukları güçlendirerek şikayet  mekanizmalarının  harekete geçirilmesi ve mağdurlara yönelik hizmetlerin yaygınlaştırılması gerekmektedir.Bunlar için T A L E P L E R İ M İ Z

Kanunların uygulanmasında denetimi sağlayan mekanizmaların oluşturulması,

Uluslarası sözleşmelere uygun olacak şekilde kanunlardaki  çocuk tarifinin Adalet Bakanlığınca tanımlanması

Türk Ceza Kanunu’ndaki konuyla ilgili cezaların caydırıcılığının arttırılması

Erken yaştaki evliliklerin sakıncalarını içeren derslerin  müfredata  eklenmesi

Sosyal sorumluluk projelerinin artırılmasına yönelik kampanyaların düzenlenmesi

Sık izlenen TV programlarında çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları meselesinin sakıncalı olduğuna ilişkin yazı, alt yazı ve yerleştirme yöntemleriyle toplum bilinçlenmelidir.

Bu  tür tacizlerle  karşılaşan çocuğun nasıl davranacağına dikkat çekmek amacıyla uzman  psikologun sunumu, kız  ile erkek çocuklarının istismarıyla ilgili iki drama çalışması ve  çocuk korosunu dinleyeceksiniz.”dedi.

Psikolog Nilgün Yeniocak Aşkar tarafından çouklara ve ebeveynlere yönelik yapılan bilimsel sunum ilgiyle izlendi.Drama etkinliğiyle Cinsel istismar  konusu işlendi. Etkinlik sonunda Çocuklara Futbol Topu,Kalem,Silgi,Kalem açacağız,Balon,Çikolata,meyve suyu içeren hediye paketleri Samandağ Belediyesi personeli tarafından dağıtıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol