CHP Hatay Milletvekili Dr. Servet Mullaoğlu, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 16 maddesinin iptali için CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurunun reddedilmesine sert tepki gösterdi. Yasanın hayvanların yaşam hakkını ve özgürlüklerini ihlal ettiğini belirten Mullaoğlu, karar sonrası Anayasa Mahkemesi önünde düzenlenen protestoya katılarak vatandaşlarla birlikte tepkisini dile getirdi.

"Hayvanların yaşam hakkı, insanlığın vicdanıdır" diyen Mullaoğlu, “Bu yasa, sadece hayvanların değil, aynı zamanda çevre hakkının, doğa ile uyumlu bir yaşam anlayışının ve Anayasa’nın birçok hükmünün ihlalidir. Bu yanlış yasal düzenlemenin geri çekilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Mullaoğlu, protesto sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu karar, hayvanların değil, ne yazık ki rantın ve popülist politikaların lehine verilmiştir. Biz hayvanları birer 'sorun' değil, bu dünyayı birlikte paylaştığımız canlar olarak görüyoruz. Onlara yaşam hakkı tanımayan bir sistemin, insan haklarını ne kadar önemsediğini sorgulamak gerekir.”
CHP Hatay Milletvekili Mullaoğlu, yasa değişikliğinin geri çekilmesi için toplumsal farkındalığın artırılacağını ve yeni bir yasal düzenleme için Meclis'te girişimlerin devam edeceğini belirtti.