Hatay Mahalli Haber
MENÜ

CHP Samandağ Ilçe Başkanı Turgay Abacı Asbest Tehlikesine Karşı Uyardı.

Yayınlanma Tarihi : 12.03.2023 19:58 Bu haber 215 defa okundu

Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Halkının sağlığının önemli olduğu bu sebeple Samandağ stadyumunda bulunan çadır kentin molozlardan kaynaklanan toz bulutu nedeni ile başka biryere taşınacağını ve bu sorunun giderileceğini belirtmiş.

Paylaş Paylaş Paylaş
CHP Samandağ Ilçe Başkanı Turgay Abacı Asbest Tehlikesine Karşı Uyardı.

Samandağ halkının sağlığını ciddi şekilde etkileyen enkaz deposu olarak kullanılan alandır. Depoya gelişigüzel dökülen enkaz ve moloz yığınında çok tehlikeli olan, imalatı ve kullanımı kansere sebebiyet verdiği için ülkemizde 31.12.2010 yılında yasaklanan ASBEST Maddesi var. Bu nedenle bu enkazın yerleşim yerlerinde ve sulak alanlarda dökülmesi çok ama çok tehlikeli. İlçemiz,ailemiz,çocuklarımız ciddi bir Akciğer Kanseri bulaşma riski ile karşı karşıya. Dolayısıyla yetkililer çadır kenti değil bu yeri çok yanlış belirlenen ‘ UCUBE ENKAZ DEPOSUNU’ bulunduğu yerden acilen kaldırmalıdır.

Yetkililere buradan en gür sesle sesleniyorum. Enkaz döktüğünüz yere düküm işlemini hemen durdurun. Yeri insan sağlığını etkileyen bu enkaz deposunu acilen bulunduğu yerden kaldırın…

Şu ana kadar duymadınız. Umarım artık duyarsınız.

Zira bu vebal siz ve size ses çıkarmayan, üç maymunu oynayan yerel ve genel tüm yetkililerin boynundadır.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol