Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Cansel için susmayalım

Yayınlanma Tarihi : 24.02.2016 00:00 Bu haber 887 defa okundu

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, toplumsal cinsiyet ayrımcılığını yaşamın her alanında hissettiklerini bildirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Cansel için susmayalım

Haksöz, CHP Antakya ve Defne İlçe Kadın Örgütleriyle birlikte yaptığı ortak basın açıklamasında, şunları dile getirdi:

“Cansel Buse Kınalı, Kayseri'de Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesinde 18 yaşında bir lise öğrencisiydi. Matematik öğretmeni Bayram Özcan'ın tecavüzüne uğradı ve 17 Şubat Çarşamba günü cesedini buldu ailesi. Cansel polis babasının silahıyla intihar etmişti. Cansel Buse Kınalı, tecavüzcüsünü görmeye dayanamadığı için, tecavüzü kaldıramadığı için intihar etmişti.

Evet, ülkemizde kadın artık hiç bir yerde güvende değil. Evde, işte, okulda, minibüste, her yerde kadına şiddet, kadına tecavüz... Cinsel saldırganlık ve cinayetler hız kesmeden sürüyor.

Öyleyse, Cansel için susma, sen sustukça, ben sustukça bu ülkede kadın olmak her geçen gün daha bir zor hale gelecek.

Çıkarın sesinizi kadınlar, korkmayın, biz bu düzene karşı koyacağız, biz güvenliğimiz, yaşamımız için mücadele vereceğiz.

Çıkarın sesinizi kadınlar, korkmayın, başımıza ne geliyorsa korktuğumuz için sindirildiğimiz için, sesimizi çıkaramadığımız için geliyor.

Onları biz doğuruyoruz, biz emek ediyoruz, biz yetiştiriyoruz, biz büyütüyoruz, ama biz bunları yaparken bile eşimizin, babamızın, erkek kardeşimizin ve toplumun baskısını hissetmeden yapamıyoruz. Bu yüzden de eril zihniyeti aşamıyoruz doğduğumuz günden başlayan toplumsal cinsiyet ayrımcılığını yaşamın her alanında hissediyoruz. Ve ne yazık ki kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor.

Artık başka Cansel'ler olmasın. Adalet yerini bulsun, Cinsel saldırıda bulunan faile saygın tutum, iyi hal, haksız tahrik indirimleri uygulanmasın. Cansel için susmayalım. Tepkimizi gösterelim.Sahip çıkalım.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol