Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Çalışanları Için Il Sağlik Müdürü Uzm. Dr. Tunga Barçin Ile Görüştü

Yayınlanma Tarihi : 27.12.2023 22:58 Bu haber 117 defa okundu

Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen yüzyılın felaketi depremde en çok yıkımın ve kayıpların yaşandığı bölge Hatay ili olmuştu. Depremde hastaneleri yıkılan tek il olan Hatay’da şehrin yeniden ayağa kaldırılması için tüm kamu kurumları adeta seferberlik ilan etmiş durumdalar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Çalışanları Için Il Sağlik Müdürü Uzm. Dr. Tunga Barçin Ile Görüştü

Birçok STK gibi Hürriyet Sağlık-Sen’ de depremin ilk gününden itibaren vermiş olduğu mücadeleye bir yenisini daha ekleyerek deprem bölgesinde yaşayan ve çalışan sağlık çalışanlarının ve sağlık kurumlarının bir takım acil olarak çözülmesi gereken sorunları ile ilgili Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hürriyet Sağlık-Sen Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN başkanlığındaki heyette ayrıca Hürriyet Sağlık-Sen Antakya İlçe Başkanı Nurettin Celal DEMİREL, ASM Komisyonu Üyesi ve İskenderun İlçe Başkanı Şirin SAYĞAN, Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet İsmail ARSLAN ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Halit NAZIROĞLU’da yer aldı.

Hürriyet Sağlık-Sen Deprem Bölgesinde Hep Sahadaydı.

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN, gerçekleşen ziyarete ilişkin ve gündeme getirilen konulara dair çok önemli açıklamalara yer verdi;

"Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan ve toplam 11 ilimizde büyük yıkımlara sebep olan 6 Şubat depreminde en çok kaybın yaşandığı il olan Hatay’da on binlerce vatandaşımızı ve birçok sağlık çalışanımızı kaybettik. Ahirete irtihal eden tüm deprem şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. 

Resmi ve özel birçok hastane ya yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Bu zorlu süreci birlikte atlatmak ve yaralarımızı birlikte sarmak için Hürriyet Sağlık-Sen genel merkezi olarak depremin ilk gününden bu yana sürekli deprem bölgesinde sahada yer aldık. 

Genel başkanımız Sayın Erdoğan ÇAKMAK başkanlığında 10 ay boyunca birçok saha çalışması yaptık. Elde ettiğimiz verileri ve sağlık çalışanlarımız tarafından bize iletilen tüm istek ve sorunları İl Sağlık Müdürümüz Sayın Uzm. Dr. Tunga BARÇIN’a arz ettik.”

Sağlık Çalışanlarının Deprem Bölgesindeki En Önemli Sorunu Halen Barınma Sorunudur.

“Depremde yıkılan ve yenisi yapılan ve hizmete açılma aşamasına gelen yeni Antakya İlçe Devlet Hastanesi’nin hizmet sunumu sırasında yaşanabilecek her türlü sorunları tek tek gündeme getirdik. Hastanenin fiziki ve teknik olarak hizmete hazır olmadan hizmete açılmaması, sağlık çalışanlarının özellikle barınma sorununun öncelikle çözülmesi gerektiği, hastaneye ulaşımın sorunsuz olması için yaşanabilecek trafik sıkışıklığının nasıl rahatlayabileceği, depremden sonra az hasarlı olan ve yapılan tadilat ile hizmet vermeye devam eden Hatay MKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin depreme dayanıklılık durumu, deprem dayanıklılık testlerinin yapılıp yapılmadığı ve yeni bir olası depreme hazır olup olmadığı ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.

Deprem Bölgesinde Yıkılan ASM’lerin Yerine Devlet Tarafından Yenileri Yapılacak

Ayrıca Hatay’da faaliyet gösteren 198 ASM’den tamamen kullanılamaz halde olan veya yıkılan 65 adet ASM’nin Sayın İl sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Tunga BARÇIN tarafından verilen bilgiye göre; yeniden devlet imkanlarıyla ve çelik konstrüksiyon olarak yapılacağı müjdesini de bugün sizlerle paylaşmaktan oldukça mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bu yapılar, imşaatın başladığı andan itibaren 60 gün içinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirilecek. Sadece yıkılan ASM için değil, deprem sonrası içerisinde tüm demirbaş malzemeler ve eşyaları talan ve yağma edilen araç- gereç ve malzemeler içinde ASM’lere gerekli desteğin verilmesi yönünde talebimizi de ilettik.

Yılsonuna kadar uzatılan performans değerlendirme işlemlerinin geçici olarak dikkate alınmaması uygulanmasının en az 6 ay daha uzatılmasını ve bazı ASM’lere son ayda eksik yatırılan cari ödemelerin yeniden ve tam olarak ödenmesi talebimizi de illettik. Ayrıca sahada bizzat temsilcilerimiz tarafından tespit edilen birçok sorun bizzat birinci ağızdan sayın il sağlık müdürümüze iletilmiştir. 

Hatay İl Sağlık Müdürümüz Sayın Uzm. Dr. Tunga BARÇIN’a bizlere ve sağlık çalışanlarımızın sorunlarına göstermiş olduğu yoğun ilgi ve nazik ev sahipliği için Hürriyet Sağlık-Sen olarak çok teşekkür ederiz. “

Hürriyet Sağlık-Sen bir sendikadan bekleneni yani sadece sendikacılık yaparak tüm sağlık çalışanlarının gönlünde raht kurmaya ve Türkiye’de sağlık iş kolunda geleceğin sendikası olma yolunda emin adımlarla faaliyetlerine devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol