Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BU YILKİ16. ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Yayınlanma Tarihi : 11.04.2016 00:00 Bu haber 886 defa okundu

Hatay, yeni yılda 16. şehidini de dün toprağa verdi. ‘Polis Günü’nde Mardin’in Derik ilçesinde PKK bölücü terör örgütü mensuplarınca polis lojmanlarına yönelik uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Polis Memuru Ahmet Benli memleketi Hatay’da toprağa verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
 BU YILKİ16. ŞEHİT TOPRAĞA VERİLDİ

Mardin’in Derik ilçesinde PKK bölücü terör örgütü mensuplarınca polis lojmanlarına yönelik uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Polis Memuru Ahmet Benli memleketi Hatay’da toprağa verildi.

Mardin’den havayolu ile Hatay’a getirilen şehit Ahmet Benli’nin cenazesi, Merkez İlçe Antakya’nın Esentepe Mahallesi 33 sokakta bulunan baba ocağına helallik için götürüldü. Komşularından helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Antakya Mezarlık Komleksine getirilen şehit cenazesi burada vatandaşlar tarafından tekbirlerle karşılandı karşılandı.

Cenaze töreninde 6 yıllık polis memuru olan Ahmet Benli’nin eşi Turna Benli, zorlukla ayakta dururken, gözü yaşlı annesi Aynur Benli, yaşadığı acıya daha fazla dayanamayarak sinir krizleri geçirdi. Şehit annesine ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.  

Antakya Mezarlık Komleksinde kılınan cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Komlekse sığmayan vatandaşlar caddelere taşarken, törene getirilen şehit Benli’nin 7 yaşındaki oğlu Cemal Efe ve 5 yaşındaki oğlu Murat Ege olanlardan habersiz çevrelerinde olan biteni anlamaya çalışıyorlardı.

Şehit Polis Memuru Ahmet Benli’nin cenazesi Mezarlık Komleksinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası meslektaşlarının omuzlarında taşınarak cenaze arabasına kondu. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninin ardından mezarlık kompleksine 1 kilometre uzaklıktaki şehitliğe cenaze arabasıyla götürülen şehit Polis Memuru Ahmet Benli’nin cenazesine binlerce kişi eşlik etti. Tekbirler ve terör örgütü PKK aleyhine atılan sloganlarla Antakya Şehitliğine getirilen cenaze dualar eşliğinde brada toprağa verildi.

Törene Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 39. Mekanize Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, 121. Jardarma er Eğitim Alayı ve Garnizo Komutanı Kurmay Albay Erdem Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Turgay Aras, Deniz Üs Komutanı Kadir Yıldız ve 10 binlerce vatandaş katıldı.

EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASIYDI

4 yıldır Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan şehit Polis Memuru Ahmet Benli’nin Turna Benli ile evli olduğu ve Cemal Efe ile Murat Ege adında iki erkek çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Şehit Ahmet Benli’nin bir hafta önce izinli olarak Hatay’a geldiği ve ailesi ile yakın dost akrabalarıyla helalleştiği ardından da görev yeri olan Derik ilçesine geri döndüğü belirtildi. Şehit Benli’nin şark görevini tamamlamasına 1 ay kaldığı ve 1 ay sonra tayin isteyeceği de edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol