Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bu proje hangi aşama da

Yayınlanma Tarihi : 11.11.2016 00:00 Bu haber 665 defa okundu

Organize Besi Bölgesi, her birinde yaklaşık 125 sağmal ineğin olacağı 115 süt işlemesi, her biri günde 100 ton kapasiteli 4 süt fabrikası, günlük 125 ton kapasiteli 2 yem fabrikası,  3 bin ton kapasiteli soğuk hava deposu ve 6 bin metreküplük 5 biogas tesis hepsi bu projede olacaktı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bu proje hangi aşama da

Üç yıl önce gündeme düşen ancak daha sonra ayrıntılı bilgi verilmeyen Altınözü ilçesindeki ENEK Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili kamuoyuna ulaşan son bilgi istimlak çalışmalarının bitirildiği ve istimlak bedeli olarak 3 milyon liranın tahakkuk ettirildiği yönündeydi. Bu bilginin de üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti. Ancak proje de yaşanan aşama henüz yok. ENEK projesi, 2 bin 300 üyeye sahip olan Yetiştiriciler Birliği üyeleri başta olmak üzere Hatay ve bölge hayvancılığı için büyük önem taşıyordu.

Konuya ilişkin 3 yıl önce yapılan son açıklamada, tesisin yaklaşık 3 bin 550 dekarlık alanda kurulacağına dikkat çekilmiş ve dönemin Valisi M. Celalettin Lekesiz tarafından şu açıklama yapılmıştı: “Enek Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi hayvancılık için çok önemli. Bünyesinde Organize Besi Bölgesi yer alacağı gibi her birinde yaklaşık 125 sağmal ineğin olacağı 115 süt işlemesi, her biri günde 100 ton kapasiteli 4 süt fabrikası, günlük 125 ton kapasiteli 2 yem fabrikası, 1 adet 3 bin ton kapasiteli, 1 adet soğuk hava deposu ve 6 bin metreküplük 5 biogas tesisi bulunuyor.. Tesis bitince tam 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Özelde Enek ve Altınözü genelde ise ilimizin tarım sektörüne, gayri safi milli hasılaya önemli katkısı olacak ve bu alanda önemli bir boşluğu dolduracak” demişti.

Bu açıklamanın üzerinden geçen uzun zaman rağmen proje ile ilgili somut bir gelişmenin yaşanmaması ‘Proje ne oldu?’ sorularına neden oluyor.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol