Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bu kitap gümrük tarihine düşülmüş önemli bir not

Yayınlanma Tarihi : 09.10.2016 00:00 Bu haber 907 defa okundu

Gümrük Müşaviri / Araştırmacı-Yazar Mehmet Çardak’ın “Türkiye’mden Gümrük Manzaraları” ve “Türk Gümrükçülerin 100 Yıllık Serüveni” adlı kitaplarından sonra, son kitabı olan “Gümrük Skandalları-Belgelerle bir gümrük kumpası” adlı eseri Totem Yayınları’ndan Ağustos ayında çıktı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bu kitap gümrük tarihine düşülmüş önemli bir not

Son kitabında yazılanların bir hikâye, roman ya da masal olmadığını açıklayan Araştırmacı-Yazar Mehmet Çardak, “Bu kitap; Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nda, İstanbul Gümrükleri ile Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Teşkilatı’nda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği’nde ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yapılan yanlışlıkları ve yanlış yapanları tespit eden ve ortaya koyan değerli bir çalışmanın ürünüdür.

Bu kitap, bir nevi iddianamedir; bir suç örgütünü doğrudan ortaya çıkartan ve FETÖ Terör Örgütü ile bağlantılı gümrük kadrolarını da içeren bir belgeseldir.

Bu kitap, gümrük tarihine düşülmüş önemli bir nottur” dedi.

Bu kitapta belgelendiği üzere; Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanlığı’nın da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın da ‘Pislik Yuvası’ olduğuna dikkat çeken Araştırmacı-Yazar Mehmet Çardak, “Buralarda da kirlilik vardır. Çünkü bu kurum ve kuruluşlara mensup kamu görevlileri de devletine ve milletine sadakatle hizmet yerine, iradelerini suç işlemek amacıyla kurulan örgütlerin emrine vermiş kişilerdir. Digimex DG7 modem ithalatında muayene, denetim ve kontrol görevini bihakkın yapmayan ve tüketicilerin mağduriyetine sebep olanlar, bu kuruluşların mensuplarıdır.

Gümrük kumpasının en önemli aktörleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda görevli olup; suç örgütüne destek veren ve bu kitapta ismen tespit edilmiş kişilerdir. Gerçeğe aykırı olarak fezleke düzenleyen dönemin İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürüdür. Keza, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda görevli olup, görevlerinin aykırı hareket etmek suretiyle Gümrük Müşavirlerinin mağduriyetine neden olan Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve üyeleridir” dedi.

Bu kitapta FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne mensup kamu görevlilerince organize edilen bir gümrük kumpasının açığa çıkarıldığını ve belgelendiğini vurgulayan Araştırmacı-Yazar Mehmet Çardak, “Bu kitaba konu hiçbir iftira, hiçbir suç cezasız kalmamalıdır. Devlet memuru olup da kurumlarını kirletenler ve çirkinlik yapanlardan hukuk yoluyla hesap sorulmalıdır. Yoksa adalet nasıl tecelli eder, karanlıklar nasıl çıkar aydınlığa?” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol