Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bu kez olacak mı

Yayınlanma Tarihi : 01.09.2016 00:00 Bu haber 789 defa okundu

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve an itibariyle mefruşat çalışmaları süren Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesinin bu ay içinde hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bu kez olacak mı

Bugüne kadar defalarca açılış tarihi verilen hastanenin Eylül ayı sonlarına doğru hizmet vermeye başlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hastane binasında geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunan Hatay Valisi Ercan Topaca, inceleme gezisi sırasında hem ilgililerden bilgi almış hem de açılış tarihi ile ilgili açıklama yapmıştı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahatin Yılmaz ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ömer Akın'dan aldığı bilgiler doğrultusunda, Hastanenin hizmete açılış tarihinin Eylül ayı içinde olabileceğini söylemişti.

BÜYÜK RAHATLAMA OLACAK

950 yataklıya dönüştürülebilecek şekilde tanzim edilen Hastane'nin hemen yanında 2 helikopter pisti ve 1125 araçlık otopark bulunuyor. Mefruşat ile cihaz temini çalışmaları da büyük ölçüde tamamlanan 750 yataklı Hastane, 6 kat ve 13 bloktan oluşuyor.

Şehir merkezine uzaklığı 12 km, toplam arsa alanı 139.798 metre-kare olan Hastanede; 15 adet diyaliz yatağı, 28 adet ameliyathane masası, 8 adet kuvöz, 58 adet acil yatak, 97 adet yoğun bakım yatağı yer alacak ve mevcut 750 yatak olan kapasitesi gerek duyulduğunda 950'ye kadar çıkarılabilecek.. Öte yandan hastanede, 2 helikopter pisti, 56'sı engelliler için olmak üzere 1.125 araçlık otopark yer alacak.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol