Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Bize Bir Alkış Yeter!

Yayınlanma Tarihi : 16.11.2023 08:42 Bu haber 91 defa okundu

10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Günü Uluslararası Masterlar Uzun Kulvar Şampiyonasında Hataylı milli yüzücü Kamil Köseeoğlu, Türkiye rekoru kırdı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Bize Bir Alkış Yeter!

10-11-12 Kasım 2023 'te Ankara Eryaman’da yapılan Uluslararası Atatürk' ü Anma Günü Uluslararası Masterler Uzun Kulvar Yüzme Yarışlarına, 43 kulüp 323 sporcu katıldı.Bize Bir Alkış Yeter!

Üsküdar Su Kulüpleri Spor Kulübü adına 65-69 yaş kategorisinde yarışlara katılan Hataylı Milli Yüzücü Kamil Köseoğlu, "Atamızın aramızdan ayrılışının 85. yılını minnetle, rahmetle yadettik. Yarışmalarda şimdiye kadar 65-69 yaş katagorisinde yüzülmemiş olan 400 metre karışık yarışını yüzmek bana nasip oldu. O ilk en iyi derece benimle anılmış olacak. Yarışmalarda sırasıyla 400 metre karışıkta birinci, 200 metre Kelebek'te aynı şekilde birinci oldum. Türkiye Rekoru 4.17.00'la Erhan Turan'a aitti. Bu yarışlarda 200 metre kelebek'te Türkiye rekorunu 4.03.01 ile kırmış oldum. Bir Hataylı olarak görev yapmanın mutluluğunu yaşadım. Başarımda emeği olan başta aileme, Üsküdar Su Sporları Kulübüne ve antrenman yapmamda yardımcı olan Burhan Felek Yüzme Havuzu idarecilerine teşekkür ediyorum" dedi. Bize Bir Alkış Yeter!

Kamil köseoğlu ayrıca, aynı yarışlarda 200 metre karışıkta birinci, 100 mtere sırt üstü birinci, 50 metre kelebekte de birinciliği elde ederek, Hatay'a onur kazandırmaya devam etti.

Köseoğlu, "Her yarış ayrı bir heyecandır. Bu yarışlarda elde ettiğim başarıları Hatay'a ve depremde hayatını kaybeden Hataylı hemşehrilerime adıyorum. Hatay'ın merkez ilçesi Antakya yıkıcı depremle hayalet kenti oldu ama bu kent, yaşayanları ile yeniden yaşamaya ve yaşatılmaya devam etmeli. Bu noktada başarılarıma katkı sunan herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadesinde bulundu.

Hataylı Mlli Yüzücü Kamil Köseoğlu kendi sosyal paylaşım hesabından, amatör spora destek verilmesinin önemine değinerek, yakınmalarını şöyle dile getirdi: "Bize bir alkış yeter. Amatör sporun temelinde sağlık, fedakarlık ve inanmak vardır. Bizler amatör sporun neferiyiz. Aldığımız başarılar nasıl alınıyor, nasıl buralara geliyoruz. Hiç empati yaptınız mı? Bir deplasman için ulaşımınız, oteliniz, beslenmenizi nasıl yapıyorsunuz? Biz amatör master yüzücüleri olarak bu kalemleri kendi gücümüzle çözeriz. Hiç bir zaman profesyonel bir sporcu kadar değerimiz yoktur. Değerimiz bir alkıştır. Onu da bize çok görürler. Hiç bir yetkili hatrımızı bile sormaz. Memleketin adını duyurmada reklam kaynağıdır. Gençlerin geleceğine ışıktır. Gençleri güzel yola sevk edecek örnek kişilerdir. Hadi o alkışa sizde ortak olun bizim emeklerimiz olan alkışlarınız gür çıksın. Hatay seni temsil ediyor olmak benim şahsi meselem. Her zaman seni gururla temsil etmeye devam edeceğim."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol