Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Başarısız öğrenci yoktur

Yayınlanma Tarihi : 10.10.2016 00:00 Bu haber 786 defa okundu

Antakya Kültür Temel Lisesi’nin rehberlik servisi tarafından Hatay Büyükşehir konferans salonunda, ‘Tanıtım ve sınav sürecinde başarı sağlanmaya yönelik faaliyetlerde ailenin rolü’ isimli konferans düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Başarısız öğrenci yoktur

Konferans saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Psikolojik danışman Süheyla Orçin’in sunumuyla sırasıyla müdür Ahmet Hamdi Ayda Müdür yardımcısı İbrahim Bayırlıoğlu kurucu Sibel Güzelmansur kurucu Ali Girişken Rehberlik Ölçe ve Değerlendirme Uzmanı Canberk Alhas ve psikolojik danışman Süheyla Orçi’in konuşmalarıyla devam etti. Söz alan müdür Ahmet Hamdi Ayda, “Okullar açılalı bir ayı aşkın süre geçti, okulun fiziği durumu öğretmen açığı araç gereç durumu konusunda birçok ihtiyaçlarımızı tamamladık. Okulumuzun ikinci yılı Olmasına rağmen iç fiziki yapı ve donanım malzemesi olarak eğitim öğretime Hazırladık. Okulumuzu misyon ve vizyon olarak eğitim ve öğretime hazır duruma getirdik. Bundan sonraki aşamada Lise eğitim ve öğretimde daima en iyisini en güzelim, çocuklarımıza en yararlısını yapmak amacımız ve görevimizdir. Bizler kendimize bir vizyon belirledik Nedir bu vizyonumuz? Bölgenin en güzel ve en başarılı okullar arasında yerimizi almaktır. Vizyonu olmayan bir kurumdan başarı beklenemez. Bu vizyonu gerçekleştirmek için hep beraber el ele vererek çalışmalıyız "diyerek okulun hedefleri hakkında velilerle bilgiler paylaştı. Okul Müdürü konuşmasına şöyle devam etti bizler geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi her şeyiyle donanımlı liderler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunun içinde idareci, öğretmen, öğrenci ve velinin bütünleştiği herkesin sorumluluklarını yerine getirdiği bir büyük aile olarak çalışmak istiyoruz. Bu amaçlara ulaşmak için sizlerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bizlerin hedefleri tabii ki sizlerin de hedefleridir Bizler artık bir aileyiz ve bunun bilincinde olarak başaramayacağımız hiçbir zorluk yoktur” dedi

Antakya Kültür temel Lisesi’nin Müdür yardımcılığını disiplin kurulu başkanlığı ve tarih öğretmenliği görevini yürüten İbrahim Bayırlıoğlu da, “İnsanın en değerli varlık. Sevginin en hünerli güç. Bilginin en yenilmez kuvvet. Sayın veliler; bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi Öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Ardından kürsüye gelen Sibel Güzelmansur da, “Toplantımızın amacı sınav öncesi öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak veli-okul-aile işbirliği içinde ortak çalışmalar yaparak öğrencilerimizi hedeflerine ulaştırmaktır kültür eğitim kurumları olarak kapsamlı eğitimle beraber sosyal yaşamlarında özgüveni yüksek kendisine inanan toplumsal görevlerine sahi çıkan bireyler yetiştirmeyi amaçladık” dedi ve

Kurucu MüdürAli Girişken de, “Kültür eğitim kurumlarımızın misyonu olarak öncelikle ülke gençliğimizi çağdaş Eğitim seviyesinde yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak, ülkesine hizmet eden erdemli insanlar haline getirmektir. Öğrencilerimize yapabileceklerini, başarabileceklerini öğretiyoruz. İyi bir üniversiteye yerleşmek için; iyi, donanımlı ve akademik lise şarttır. Kültür eğitim kurumları olarak öğrencilerimize heyecan, vizyon katıyoruz. Velilerimizle birlikte gençlerimizin hayalleri doğrultusunda Doğru hedefler koyalım ve onları özgür bırakalım. Çünkü dünyada en değerli yetenek, yaratıcılıktır. Kültür eğitim kurumlarının birinci hedefi öğrencileri ezmek, intihara sürüklemek ya da at yarışı gibi yarıştırmak değil, sadece ve sadece mutlu etmektir. Eğitim rahatsızlık oluşturma sürecidir. Başarısız öğrenci yoktur. Başarısını gösterecek ortam bulamayan, ilgi ve sevgiyi görmeyen öğrenci vardır” dedi.

Son olarak Rehber Öğretmen R. Canberk Alhas da, “Üniversite sınavı gerek öğrenciler gerekse veliler açısından zorlu ve stresli bir süreç. Bu süreci en iyi şekilde tamamlamak için üniversite sınav sistemini çok iyi bilmek ve buna uygun çalışmaları yapmak gerekmektedir. Kültür Temel Lisesi olarak düzenlemiş olduğumuz seminerde sınav sistemini tanıtarak, velilerimize gerekli bilgi ve donanımı vermeye çalıştık.”

Uzman Psikolojik Danışman Süheyla Orçin, “Sınava hazırlık süreci teknik olduğu kadar psikolojik bir süreç olup velilerimizin ve öğrencilerimizin gereken psikolojik desteği almalarını amaçlıyoruz. Seminerimizde özellikle sınav süresindeki psikolojik kaygılar, veli tutum ve davranışları, anne-baba-öğrenci etkileşimi ve yapılması gerekenler üzerine bilgi vermeye çalıştık” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol