Hatay Mahalli Haber
MENÜ

BABA OCAKLARINA ATEŞ DÜŞTÜ

Yayınlanma Tarihi : 22.02.2016 00:00 Bu haber 1000 defa okundu

Diyarbakır Sur’da hendekleri kapatma, barikatların kaldırılması çalışması yapan güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmada şehit olan özel hareket polislerinden ikisi Hatay’ın Dörtyol İlçesinden oldukları belirlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
BABA OCAKLARINA ATEŞ DÜŞTÜ

 

Hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinden şehit haberi geldi. PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıları imha eden güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

 

Genelkurmay Başkanlığı, PKK'lıların saldırısında 2 asker ve 1 polisin şehit olduğunu açıkladı. Devam eden çatışmalarda bir polis daha şehit oldu. Şehit sayısı 4'e yükseldi.

 

Şehit olan Özel hareket Polisi Şehit Mücahit Soydemir Dörtyol İlçesi doğumlu ve bir süre Dörtyol'da ikamet etti. 1992 doğumlu, yeni evli olan özel hareket polisi, şehidin Osmaniye' Selimiye Mahallesindeki baba ocağına bayraklar asıldı.

Hatay Dörtyol nüfusuna kayıtlı olan ancak Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde ikamet eden Özel Harekât Polisi Ömer Faruk Sayıl da Diyarbakır Sur ilçesindeki çatışmada ağır yaralanmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin naşı memleketi Kahramanmaraş’ta gözyaşları arasında defnedildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol