Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Aylardır Hatay Için çalışan Vatandaşlarımızı Işsizliğe Terk Edemeyiz

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2024 11:29 Bu haber 67 defa okundu

6 Şubat depremleri sonrası işini kaybeden binlerce vatandaş işsiz kaldı. Geçimlerini sağlamak için İŞKUR'un Toplum Yararına Programı'na (TYP) başvuran depremzedeler, şartların geçici olduğundan dolayı kaygılarını dile getiriyorlar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Aylardır Hatay Için çalışan Vatandaşlarımızı Işsizliğe Terk Edemeyiz

Konuyu gündeme taşıyan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, çalışanların süreleri dolduğunda işlerini kaybetmelerinin zorluğunu yaşayacaklarına dikkat çekerek; "TYP ile Hatay’ın birçok yerinde, konteyner kentlerde, okullarda ve birçok alanda temizlik görevlisi, güvenlik, gece bekçisi ya da mutfaklarda çalışan birçok yurttaşımız var. 9 ay gibi geçici sürelerle çalışan yurttaşlarımız süreleri dolduktan sonra bu işlerini kaybedecekler. 

Hem içinde bulunduğumuz ekonomik koşullar hem de Hatay özelinde depremin etkisi göz önünde bulundurulduğunda bu yurttaşlarımızı işsizliğe terk edemeyiz. Bizim iktidardan beklentimiz, emeğiyle kazanan, aylardır Hatay için çalışan TYP dahilindeki yurttaşlarımıza şeffaf süreçler işletilerek kadro verilmesi ve güvenceli hayatlara kavuşturulmasıdır." dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol