Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ATSO SORUNUN ÇÖZÜMÜ ÖNEM ARZ EDİYOR

Yayınlanma Tarihi : 28.12.2022 21:14 Bu haber 324 defa okundu

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Ulusal çapta faaliyet gösteren  bazı Sigorta şirketlerinin son günlerde teminatlardaki artışları ve primlerin maliyetleri karşılamaması nedeniyle "Zorunlu Trafik Sigortası" tazmin etmekten kaçındıkları ve "POLİÇE" kesmemek için bahaneler  ürettikleri yönünde 11. Meslek Komitesinden (Sigorta Komitesi) gelen şikayetler üzerine harekete geçti.

Paylaş Paylaş Paylaş
ATSO SORUNUN ÇÖZÜMÜ ÖNEM ARZ EDİYOR

Konu ile ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “Bazı sigorta şirketlerinin son günlerde teminatlardaki artış ve primlerin maliyetleri karşılamaması nedeniyle Zorunlu Trafik Sigortası tanzim etmekten kaçındıkları ve poliçe kesmemek için bahaneler ürettikleri yönünde Acenteler tarafından komitemize yoğun şirketler gelmekte” dedi.

Bu durumun etik olmadığı gibi yasalara da aykırı olduğunu belirten Çinçin, “Hem sigorta acentelerini ekonomik olarak etkileyecek, hemde trafik sigortası dolaşan araç sayısının artmasına sebep olacaktır. Trafikte sigortasız dolaşan araçların karışacağı kazalar sebebiyle telafi edilemeyecek maddi mağduriyetler oluşacaktır. Özellikle şehrimiz ekonomisinin belkemiğini oluşturan Turizm’de, ulaştırma ve nakliyat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizi, en önemlisi vatandaşlarımızı ilgilendiren bu sorunun çözülmesi büyük önem arz etmektedir.”

HEM ETİK DEĞİL HEMDE KANUNLARA AYKIRI

“Bu durum ayrıca sigorta acentelerimizi doğrudan etkilemekte olup acentelerle sigortalıları karşı karşıya getirmiş, acenteleri neredeyse poliçe kesemez duruma düşürmüştür. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Genel şartlarında sigorta priminin ne şekilde tahsil edileceği açıkça belirtilmesine rağmen, sigorta şirketlerinin son zamanlarda trafik sigortası yapılırken, sırf poliçe tanzim etmemek adına seçeneklerini sınırlandırarak vatandaşın ekonomik satın alma özgürlüklerini kısıtlamaları  hem etik değil, hemde kanunlara aykırıdır.” dedi.

ÇÖZÜM TOBB SİGORTA SEKTÖRÜ MECLİSİ’NDE

Bu durumun sigorta acentelerini olumsuz etkilediğini de belirten Çinçin, “Bu kapsamda kanunun Sigorta Sektörü Meclisi’nde gündeme alınarak çözüm yolları hakkında çalışmalar yapılması hususu büyük önem arz ediyor.” diyerek bu konuda Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nden çözüm istedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol