Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Aslanyürek’ten Antakya’da ‘Film Haftası’ önerisi

Yayınlanma Tarihi : 22.11.2022 00:38 Bu haber 259 defa okundu

İlimizin ve ülkemizin tanınmış film yönetmenleri arasında yer alan Semir Aslanyürek, Antakya’da gerçekleştirmeyi planladığı ‘Film Haftası’ ile ilgili Iraklı Film Yönetmeni Kasım Saadoon Hawal ile görüştüğünü ve destek verilmesi halinde bir haftalığına da olsa Antakya’ya canlılık katmak istediğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Aslanyürek’ten  Antakya’da ‘Film Haftası’ önerisi

Gazetemiz Haber Merkeziyle irtibata geçerek planladığı etkinliği anlatan Semir Aslanyürek, Film haftası etkinlikleri kapsamında Arabistan’da da finansal destek isteneceğini aktardı.

Aslanyürek açıklamasında, AFA ve AFO (Ant. Film Akdm. ile Ant. Fels. Okulu) birçok arkadaşımla görüşmeler yaptım. Bu isimler arasında Hollanda’da yaşayan 85 yaşında ki Iraklı film yönetmeni Kasım Saadoon Hawal bu projemle ilk ilgilenenlerden oldu. Bana onun üç dört filmiyle benim filmlerimden bir seçki yapıp Antakya’da bir film haftası düzenlemeyi önerdi. Bu film haftasına da Suudi Arabistan kraliyet ailesinden birini şeref konuğu olarak davet etmeyi ve film haftası sonunda AFA ve AFO’nun tesisi için ilk adımı atmamızı ve bu arada ondan bu girişimimiz için destek istememizi önerdi. Bilindiği üzere Kartaca Film Festivalinin kapanış töreni ve yemeğine Suudi Arabistan tam bir milyon dolar ödedi. Antakya’ya da destek vermelerini sağlayabiliriz” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol