Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Aşık Veysel ‘Gönül Harmanı'nda Anıldı

Yayınlanma Tarihi : 21.01.2023 21:02 Bu haber 309 defa okundu

Kültür mirasları olan Şair Eşref Azğın Türkeri, Hatay’ın değerleri olan, Ozan Süleyman Kordoğan ve şair Hilmi Kınalı ‘Gönül Harmanı’ Programında birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Aşık Veysel ‘Gönül Harmanı'nda Anıldı

Bu yılın Aşık Veysel Yılı olarak ilan edildiğini belirten Şair Eşref Azğın Türkeri, Aşık Veysel için böyle bir şey yapılmasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Vefatının 50. Yılında ozanımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Canlı yayında konuşan Ozan Süleyman Kordoğan, Aşık Veysel’i rahmetle anarak,  şair ve ozanların buluştuğu böyle bir program düzenlendiği için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şair Hilmi Kınalı, “Bir bayram sabahı kimse yanımıza gelmedi. Hanımla oturup ağlaya ağlaya nerde oğlum, nerde kızım adlı şiiri yazmıştık” dedi ve sonrasında canlı yayında kızından gelen ‘canım babam’ temalı mesajla gözyaşlarını tutamadı.

Gözlerinin çok iyi görmediğini ifade eden Kınalı, görenlerin ufuklara kadar, görmeyenlerin ise fizana kadar gördüğünü belirterek, “Eskiden şiirleri beynimde yazardım. Daha sonra torunlara söyleyerek kağıda yazdırırdım. Şimdi ise leptop aldım ve artık kendi şiirlerimi kendim yazabiliyorum” diyerek öğrenmenin yaşının olmadığını ve engellerin istedikten sonra aşılabileceğini söyledi.

Yüzlerce dinleyici, seslendirilen türkülere hem hep bir ağızdan eşlik etti, hem de duygu dolu anlar yaşadı.

Mega Radyo stüdyolarında FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak internet üzerinden canlı yayınlanan, ‘Gönül Harmanı' programı, Hatay’ın yanı sıra Rusya, Almanya gibi birçok ülkeden de izlendi.

Şair Suna Kalkan'ın da programının sonuna katıldığı, türkü, şiir, kültür kokan, yoğun izleyici ve dinleyenlerin buluştuğu programın yönetmenliğini ise Mustafa Mert ve Ali Kemal Zerenli yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol