Hatay Mahalli Haber
MENÜ

ASİDEN BEREKET FIŞKIRIYOR

Yayınlanma Tarihi : 29.03.2016 00:00 Bu haber 1012 defa okundu

Bahar mevsimini yaşadığımız bugünlerde güneşli havayı fırsat bilen olta balıkçıları soluğu Asi Nehri kıyısında ve Asi Nehri üzerinde ki köprülerde alıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
ASİDEN BEREKET FIŞKIRIYOR

Bahar mevsiminin balık sektöründe av mevsimi olduğunu belirten balıkçılar, hem güneşli havanın tadını çıkarıyorlar hem de yakaladıkları balıkları afiyetle yiyorlar.

Olta balıkçılığı yapan amatör veya profesyoneller için adeta bir buluşma noktası haline gelen Asi Nehrinde, 8 Bıyık denen ve etinin lezzeti nedeniyle bilenleri tarafından çokça tercih edilen Kara Balık ise oltaya en fazla takılan balıkların başında geliyor.

Meraklı vatandaşlar eşliğinde gerçekleştirilen balık avı ile ilgili konuşan olta balıkçıları, oltalarına en çok Kara Balık ve Yılan Balığı takıldığını ve ihtiyaçtan fazla avladıkları zamanlar da bu balık çeşidinin kilosunun ise 10 TL'den alıcı bulduğunu söylediler.

“Bereketli günümüz de 20 kiloya kadar balıkla evimize dönüyoruz” diyen balıkçılar “Aslında bu balığın asıl sezonu 2 hafta sonradır. Şimdi yeni yeni başladı ama 15 gün sonra bu balıklar suda iyice kalabalıklaşır” dediler.
Asi Nehrinin kirliliğinde de söz eden balıkçılar, kirlilik nedeniyle balık çeşitlerinin de giderek azaldığının altını çizdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol