Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Arıtma tesisi sözü unutulmamalıdır

Yayınlanma Tarihi : 21.09.2016 00:00 Bu haber 769 defa okundu

“Seçimlerden önce Büyükşehir Belediyesi ile Turunçlu Mahallesine bir arıtma tesisi sözü verdik. Bende buradan HATSU’YA sesleniyorum. Arıtma tesisi sözü unutulmamalıdır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Arıtma tesisi sözü unutulmamalıdır

DÖRT GÖZLE HATSU’NUN ÇALIŞMALARINI BEKLİYORUZ

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman Mazman Medya’nın canlı yayın konuğu oldu.

Yaman, Mithat Öztürk’ün sunduğu programda Turunçlu Mahallesinde bulunan arıtma tesisiyle ilgili soruna değinerek, “Seçimlerden önce Büyükşehir Belediyesi ile Turunçlu Mahallesine bir arıtma tesisi sözü verdik. Bu konu bizler de rahatsızlık duymaktayız. Arıtma tesisi ya oradan çıkarılacak yâda modernize edilerek koku çıkarmayacak bir şekle getirilecek. Bende buradan HATSU’ya sesleniyorum. Arıtma tesisi sözü unutulmamalıdır. Buraya biran önce bir çözüm getirilmelidir. Son görüşmelerime göre taşınma işleminden vaz geçilmiş tesise modernize çalışmaları yapılacak. Bizde dört gözle bu çalışmaları bekliyoruz” diye konuştu.

Programın devamında su sıkıntısına değinen Başkan Yaman, “HATSU biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesine ait bir Genel Müdürlük ve su konusunda epeyce bir çalışma içerisindeler bizlerde bu çalışmaları sizlere aktarabiliyoruz. Defne’nin Maydancık, Güneysöğüt, Tavla, Yeniçağ Mahallerinde maalesef su şebekesi yok. Bölgede yapılacak su şebekeleri ve kanalizasyon döşeme çalışmalarının takipçisiyiz” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM ETMEKTEDİR”

Yaman: “Uğur mumcu meydan proje çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hidro Havuzu ve Harbiye Şelale Bölgesiyle ilgili çalışmalarla ilgili olarak, “Hidro Havuzu projesi 2 bölümden oluşmaktadır. Peyzaj ve onarım çalışmalarıdır. Belediye ekiplerimiz çalışmalarını hızla sürdürüyor. Şelale Bölgemizle ilgili bilgileri Büyükşehir Belediyesi’nden alabiliyoruz. Bu konuda kesin bilgiler veremiyoruz fakat HBB gelişen bilgileri bizimle paylaşıyor bizler de sizlere duyuruyoruz. Eğitim konusuna önem veren belediyelerin başında gelmekteyiz. Okullarımıza yaptığımız hizmetler bu yılda devam edecektir. Aynı zamanda sporcularımız için devam eden projelerimiz kısa süre sonra sona erecektir. Sosyal belediyecilik konusuna değinecek olursak Sosyal Marketlerin adını Halk Market olarak değiştirdik. Vatandaşlarımıza gıda sektöründen giyime kadar birçok konuda yardımcı olabiliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“AÇIĞA ALIMLAR DARBE TEMİZLİĞİ OLARAK KABUL EDİLEMEZ”

Olağan üstü hal uygulamasının uzatılması durumuyla ilgili olarak sorulan soruları yanıtlayan Başkan Yaman, “ Hükümet OHAL’İ gerçekten darbenin tortularından kurtulmak için kullanacak ise böyle bir sürece ihtiyaç varsa buna hiç kimsenin bir lafı olamaz. Fakat kaygılarımız elbette var. Öğretmenlerin açığa alınması bunun en belirgin kanıtıdır. Bu insanlar kanun çerçevesinde kurulmuş bir sendikanın üyeleridir. Sendikanın boykot kararı alma yetkisi vardır. 928 öğretmen demek 928 aile demektir ve bu aileler dağılma eşiğine gelebilir. Bu darbe temizliği olarak kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol