Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Aramızdan Ayrılışının 12. Yılında Burhan Günel

Yayınlanma Tarihi : 04.04.2024 20:38 Bu haber 69 defa okundu

“mümkün değil getirmek sonsuzluğa gideni…”

Paylaş Paylaş Paylaş
Aramızdan Ayrılışının 12. Yılında Burhan Günel

şimdi oralarda yalnız değilsinsevgin hiç düşmeyecek yüreklerdenbir defne yaprağının yeşilindegök mavisindeve toprağın kokusundasevgin her yanımızda…

            “Aşkın ve Ateşin Sözcüsü”, Hatay sevdalısı usta yazar Burhan Günel aramızdan ayrılışının 12. yılında dostları tarafından Ankara’da anılacak. 

            Ölümünden bu yana kesintisiz her doğum gününde anma programları düzenleyen yakın dostu, arkadaşı Nebih Nafile kolaylaştırıcılığında 07 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.00’de Burhan Günel’in dostu gazeteci-şair Ruhan Odabaş’ın katılımıyla instagram üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilecek Burhan Günel anma programında usta yazar Burhan Günel'in yaşamı, romanları, şiirleri, yazdıkları kitaplar paylaşılacak. 

“alnında yüzüyor oysagöklerde sandığım kuğulargün iniyor saçlarının ardınaparlatınca acıyı gözlerimgidiyorum yenidenyanık kırlara doğru”

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilcisi yazar dostu Nebih Nafile, yaptığı açıklamada; “Hepimizin, bizleri yetiştiren, emeği geçmiş insanlara, beslendiğimiz değerlere vefa borcumuz var.

7 Nisan 1947'de bereketli bir tohum düştü toprağa. Bu tohumun adı, Burhan Günel'di. Ömrünü inandığı değerler uğruna emek vererek geçiren Burhan Günel, edebiyatımıza ölümsüz eserler bırakmıştır. Üçü Yunus Nadi olmak üzere on bir ödülün sahibi olan Burhan Günel’in roman, öykü, şiir, günlük, deneme, eleştiri, inceleme, tarih-yaşantı ve çocuk kitabı alanlarında yayımlanmış elli beş yapıtı vardır. Çocuk edebiyatındaki varlığıyla da büyük bir bilincin ve büyük bir hedefin yazarı olmuştur. Önemli bir roman, öykü ve oyun yazarı, önemli bir şair, en önemlisi iyi bir dost Burhan Günel hiç unutulmayacak, hep aramızda, hep yüreğimizde olacak. 

           Yaşadığımız 6 Şubat depreminden dolayı Burhan Günel'in dostları memleketimizin farklı yerlerine dağıldı, kendi deyimiyle "Sonsuz Aşkım Hatay" yok oldu. İlki, 7 Nisan 2013 tarihinde Antakya’da gerçekleştirilen “Burhan Günel Anma Günü, Kültür-Sanat Etkinliği” geleneksel hâle getirilmeli, ülkemizin pek çok ilinde değerli yazarımız eserleriyle anılmalı.         

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol