Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya'nın Gururu Apkord'un Anlamlı Adımı

Yayınlanma Tarihi : 15.05.2024 09:54 Bu haber 135 defa okundu

Sansev İstanbul Koro Festivali, 9-12 Mayıs tarihleri arasında, 120 ulusal ve uluslararası koro katılımıyla Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Festivalde, Antakya Polifonik Korolar Derneği, depremde yitirdiği Çocuk Korosu üyesi Yağmur Rifaioğlu'nu ve tüm çocukları manevi olarak yaşatma kararı aldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya'nın Gururu Apkord'un Anlamlı Adımı

Festivalin komitesi, Antakya Polifonik Korolar Derneği'nin teklifi üzerine, bu yıl verilen ödüllere anlam katan bir yenilik getirdi. 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Yağmur Rifaioğlu'nun anısını yaşatmak için "Antakya Apkord Yağmur Rifaioğlu Jüri Özel Ödülü" kategorisi oluşturuldu. Bu anlamlı ödül, Almanya-Frankfurt Main SES Çoksesli Korosu'na verildi.Antakya'nın Gururu Apkord'un Anlamlı Adımı

Ödülü Apkord Başkanı ve Koro Şefi Sezgin SUNA, Main Ses Çoksesli Korosu Şefi Burcu Seymen'e takdim etti. Suna, yaptığı konuşmada, Yağmur'un anısını yaşatmak amacıyla bu ödülün her yıl bir koroya verileceğini belirtti. Ödül törenine katılan tüm korolar, Yağmur'un şarkısını söyleyerek festivale veda etti.

Yağmur Rifaioğlu'nun ismi ve anısı, Sansev İstanbul Koro Festivali'nde yaşatılarak, müzik dünyasında önemli bir miras olarak devam edecek.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol