Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakyalılar fuara sahip çıkmalı

Yayınlanma Tarihi : 07.09.2016 00:00 Bu haber 957 defa okundu

Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar Mazman Medya Show Grubu radyolarında Cem Pehlivan’ın sunduğu Gündem Özel programının konuğu oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakyalılar fuara sahip çıkmalı

Yapar programa şehitlere rahmet dileyerek başladı.

Yapar programda Mobilyacı esnafın sorunlarından ve yapılan çalışmalardan bahsetti.

10 yıldan beri Hatay Mobilyacılar Derneği başkanıyım diyen Yapar, sözlerine şöyle devam etti, “Tüm sektörler için dünyaya açılmanın yolu fuarlardır. İlk bölge fuarını Adana’da gerçekleştirdik. Biraz daha kapsamlı bir fuar yaptık. Herkesin hedefi olan İstanbul’daki Mobilya Fuarına katılmak için girişimde bulunduk. Türkiye’nin yüz akı olan fuara 6 kişilik bir ekiple katıldık. Katıldığımız fuarlarda ne yapabileceğimizi anladık. Hatay’daki mobilya sektörünü tanıtmak amacıyla Hatay’da da bir fuar düzenleme kararı aldık. Biz bu fuarı Adana’da yapmak istedik ama artık kendi fuarımızı yapma gereği duyduk. 12-21 Kasım arasında fuar düzenleyeceğiz. Biz Antakya’da neler üretildiğini göstermek istiyoruz. 50 civarı firma ile tüketicinin karşısında olacağız. Fuarın süresi içinde 2 hafta sonu bulunuyor. Vali Ercan Topaca’nın desteği de oldukça önemliydi. Milletvekillerimizin desteği de önemli ama bu işe Antakya’nın da sahip çıkması lazım. Mevcut otogarın karşı tarafındaki alanda fuarı yapacağız.”

MOBİLYACILIK ÖNEMLİ İSTİHDAM SAĞLIYOR

Biz ilk fuara katıldığımızdan bu yana ihracatımız 20 kat artı diyen Yapar açıklamalarını şöyle devam etti, “Firmalarımız küçüktü. İlk göreve geldiğimizde direk fuarlara gittik. Bugün geldiğimiz noktada firmaların büyüklüğüne bakınca oldukça büyük 15 civarında firmanın olduğunu görüyoruz. Mobilya Türkiye için önemli bir sektör. Önemli bir istihdam sağlıyor ama yeterli değil. Çok sayıda mobilya firmaları var. Bunların içinden sıyrılmamız gerekiyor. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmalıyız. Ülkemizin gelişmesi için çalışmalıyız. Hatay mobilyasının 500 milyon dolar ihracat yapacak seviyeye nasıl ulaşacağı ile ilgili şeyler konuşmalıyız.  Üreten bir toplum olmalı, kalkınma adımlarını geleceğe yönelik olarak atmalıyız. Şu an Hatay kendi tarzını yaratmak için çalışıyor. Biz mobilyaları vatandaşa beğendirmeye mecburum. Bunun için de fuarlar düzenleyeceğiz, vatandaşların gelip görmelerini sağlayacağız. Tüm vatandaşları ve alıcıları fuara bekliyoruz. Fuar alanımız diğer sektörlere de açıktır.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol