Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya’da Güvenlik Sorunu Var Mı?

Yayınlanma Tarihi : 09.01.2024 20:50 Bu haber 81 defa okundu

Hatay’ın Merkez ilçesi Antakya’da şimdide güvenlik sorunu baş gösterdi

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya’da Güvenlik Sorunu Var Mı?

Akşam saatlerinde işinden evine dönen bir kişinin aracı silah zoruyla gasp edildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde en çok yıkımın ve can kaybının yaşandığı ilçelerden biri olan Antakya’da şimdide güvenlik sorunu baş gösterdi. Akşam saat 18.00 sıralarında işinden evine dönmek çıkan H.D. isimli vatandaşın aracı Antakya Çevreyolu Kuzeytepe ışıklarında silah zoruyla gasp edildi. Silah zoruyla gasp edilen araç, Kumlu’da kaza yapmış bir şekilde bulunurken, gaspçı Kırıkhan ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

BAŞIMA SİLAH DAYAYIP ARACIMDAN İNMEMİ İSTEDİ

Depremden sonra hırsızlık olaylarının sıkça yaşandığı Antakya’da işin gaspa kadar varmasına vatandaşlarda tepki gösterdi. Aracı herkesin içinde gasp edilen H.D. yaşadıklarına inanamadığını söyledi.

Antakya’da bir güvenlik sorunun olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten H.D. başına gelenleri anlatırken, “Akşam saatlerinde işyerimden evime gitmek üzere yola çıktım. Saat 18.00 civarıydı. Çevreyolu üzerinde bulunan Kuzeytepe ışıklarında yeşilin yanmasını beklerken, bir şahıs aracıma yanaşıp başıma silah dayadı. Araçtan inmemi istedi, bende anahtarı alarak indim. Aracıma binen şahıs anahtarın olmadığını fark edince daha da çıldırdı ve anahtarı vermezsem beni vuracağını söyledi. Bende anahtarı fırlattım. Aracımı alıp kaçtı.” dedi.

ARACIMI TARLAYA UÇMUŞ VAZİYETTE BULDULAR

Aracımın gasp edilmesinin ardından oradan geçen polis ekiplerine olayı bildirdiğini belirten H.D., “Polisler aracımın peşine düştü. Aracım aynı gün Kumlu ilçesinde bir tarlaya uçuş vaziyette bulundu. Şahıs aracımla kaza yapıp kaçmış. Aynı gün şahsıda kırıkhan’da yakaladılar. Meğer aynı şahıs benden önce bir gasp girişiminde daha bulunmuş. Kuzeytepe’de aracın içinde eşini bekleyen bir kadını aynı şekilde silahla tehdit ederek yanına binmiş ve aracı gasp etmeye çalışmış. Kadın direnince araç durmuş ve şahıs kaçmış. Ondan sonrada beni bulmuş”

YAŞADIĞIM OLAY BANA ÇOK AĞIR GELDİ

“Depremde aileden kaybım oldu onların yokluğunu hissettim orada polis beklerken ve hani bir şekilde burada yaşıyoruz hayata tutunup o saatte herkesin içinde merkezi bir yerde başıma gelen olay bana çok ağır geldi. Antakya gerçekten güvenlik konusunda yeterli değil. Maalesef olaylar olduktan sonra yetişiliyor. Tabi ki kimse istemez bu durumu. Güvenliğin yeterli olmadığı bir gerçek. Demek ki daha fazla önlem alınması lazım. Bu nedenle tüm halkımızın bilinçlenmesini istiyorum” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol