Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Antakya mobilyacılıkta hak ettiği yere gelecek

Yayınlanma Tarihi : 20.10.2016 00:00 Bu haber 964 defa okundu

Hatay Valisi Erdal Ata, aralarında ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz’ün de bulunduğu Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi (ANMOGEP) proje ekibini Valilik Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda kabul etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Antakya mobilyacılıkta hak ettiği yere gelecek

ANMOGEP projesi kapsamında yapılan çalışmalar ve kazanımlar hakkında bir sunumun yapıldığı ziyarette Vali Ata, Antakya mobilyacılığının Türkiye'de hak ettiği yere geleceğine inandığını belirterek projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

İLERİ TEKNOLOJİ UCUZA ÜRETİLECEK

Geçmişten günümüze Hatay’da yaşatılan el işi ağaç işlemeciliği ile küçük ve orta ölçekli mobilya üreticilerinin verimliliğini ve rekabet edebilirliğini artırmak amacıyla oluşturulan ANMOGEP projesi, Hatay’ın tarihi ve kültürel birikimi ile bezenmiş mobilyacılık sektörüne yeni bir ivme kazandırmayı hedefliyor. Sektörde daha iyi bir iş ortamı yaratmak suretiyle mobilyacılığın sürdürülebilirliğine destek olmak, üretim ve depolama gibi altyapı eksikliklerini gidermek ve bölgedeki KOBİ’ler için destekleyici bir çevre yaratarak yeni işletmelerin önünü açmak ve böylelikle toplam istihdama ve ilimiz ekonomisine katkıda bulunmak projenin başlıca hedefleri arasında yer alıyor.

Öte yandan ANMOGEP kapsamında kurulacak olan “Ortak Kullanım Tesisi” sayesinde, Hatay ilindeki küçük ölçekli el yapımı mobilya imalatçılarının ileri teknoloji ürünü makinaları kullanarak ürünlerini daha kısa sürede, daha kaliteli ve daha ucuza üretmeleri amaçlanıyor.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol