Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Altmış milyon dolarlık mobilya satıyoruz

Yayınlanma Tarihi : 25.08.2016 00:00 Bu haber 811 defa okundu

Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Afrika’nın kapılarını aralayan Hataylı Mobilyacıların yıllık ihracatlarının 60 milyon dolara yükseldiğini ifade etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Altmış milyon dolarlık mobilya satıyoruz

Hatay’lı Mobilyacılar olarak Suriye kapısının kapanmasıyla birlikte, Libya, Filistin, Tunus, Fas, Cezayir, Ürdün, Irak ve Suudi Arabistan’a ürünlerini deniz yoluyla gönderdiklerini kaydeden Başkan Mehmet Ali Yapar, Mobilya sektöründe özellikle zigon sehpa üretimiyle ihracatta önemli bir yere sahip olan Hatay’ın, Suriye'deki sıkıntılar nedeniyle rotasını çevirdiği Afrika kıtasında önemli bir pazar oluşturmaya başladığının altını çizdi.

SURİYE SAVAŞI SIKINTI YARATTI

Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Hatay’lı mobilyacılar olarak  Suriye'deki sıkıntılar nedeniyle rotalarını Afrika kıtasına çevirirken,  önemli bir pazar oluşturmaya başladıkları ve geçmiş dönemlerde ihracatta komşu ülke Suriye'yi yol olarak kullandıklarını ancak iç savaşın başlamasıyla çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarının altını çizdi.

Suriye’nin sıkıntıya girdikten sonra Suudi Arabistan'a ve Ürdün'e karayoluyla ulaşma imkânlarını kaybettiklerini, bu süreçte başka ülkelere giderek oralarda ihracat şansını denediklerini ve olumlu sonuçlar da aldıklarını dile getirdiği açıklamasında," Hataylı Mobilyacılar olarak yıllık ihracatımız 60 milyon doları yakaladık. Suriye'deki iç savaş yüzünden girdiğimiz alternatif pazar arayışlarında Afrika ülkeleri başta olmak üzere birçok farklı pazara ulaştık. Artık Afrika'da daha yoğun bir şekilde varız. Tunus, Fas, Cezayir ve Libya gibi ülkelerde artık söz sahibiyiz. Yavaş yavaş Güney Afrika'ya doğru iniyoruz. Şu anda Hatay'ın yıllık 60 milyon dolar civarında mobilya ihracatı var. Firma sayısını ele aldığınızda ihracat için 60 milyon dolar çok büyük bir rakam."
İLK FUARI KASIMDA AÇACAĞIZ
Başkan Mehmet Ali Yapar, Hatay'ın mobilya sektörünü daha iyi tanıtmak amacıyla 12-20 Kasım tarihlerinde Hatay’da ilk kez fuar açacaklarını ve bu  fuarda yurt dışından firma temsilcilerinin yanı sıra yurt içinden gelecek tüketici ve mağaza sahipleriyle yaklaşık 200 bin kişiyi ağırlamayı hedefledikleri açıklamasında, "Yapacağımız mobilya fuarıyla hem ürettiğimiz mobilyayı göstermek hem de yurt dışında edindiğimiz pazarı arttırmak istiyoruz. Ülkelerimizin hedefi Filistin, Libya İran, Suriye, Kıbrıs ve Ürdün ile bazı Türk Cumhuriyetleri ülkelerini davet ettik. Geleceklerini düşünüyoruz. Tabii bu durum sektör üreticilerimizin de yüzünü güldürüyor" bilgisini paylaştı. Antakya Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, Hatay’da açacakları fuarın 5 bini teşhir, 5 bini de açık alan olmak üzere 10 bin metrekare alanda kuracaklarını sözlerine ekledi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol