Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Altınkaya Anaokulu Yazar Derya Arslan’ı Konuk Etti

Yayınlanma Tarihi : 17.01.2024 16:29 Bu haber 81 defa okundu

Altınözü ilçesinin eğitim öğretim konusunda örnek olmasının yanında düzenlenen etkinlikleri ile de farkını ortaya koymaya devam eden Altınkaya Anaokulu son dönemin gözde yazarlarından Derya Arslan’ı konuk etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Altınkaya Anaokulu Yazar Derya Arslan’ı Konuk Etti

Milli Eğitim Bakanlığının sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere başlattığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Uzman Daveti konuğu olarak Altınkaya Anaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Yazar Derya Arslan oldukça faydalı bir söyleşiye imza attı.Altınkaya Anaokulu Yazar Derya Arslan’ı Konuk Etti

Edebiyat, Eğitim, Türk Edebiyatı kategorilerinde yazdığı eserler ile bilinen Yazar Derya Arslan aynı zamanda Deprem felaketi sonrası çıkardığı son eseri Sol Yanımdan Üşüdüm “Sürgün” kitabının tüm gelirlerini Hatay’daki depremzede kız çocuklarının eğitimine harcaması ile herkesin takdirini kazanmış isim olarak da çıkıyor karşımıza.Altınkaya Anaokulu Yazar Derya Arslan’ı Konuk Etti

Altınkaya Anaokulu tüm sınıflarının katılım gösterdiği programda eline aldığı çocuk kitabı ile öğrencilere merhaba diyen Yazar Derya Arslan, Okumanın ne denli önemli olduğu vurgusu ile başladığı konuşmasında Kitabın yazım ve oluşum aşamalarını anlattıktan sonra okuduğu hikaye kitabı ile ilgili miniklerle karşılıklı sohbetler gerçekleştirdi. Minik öğrencilerin program boyunca Yazar Derya Arslanı pür dikkat dinlemeleri ve akabinde katılım göstermeleri okulun onlara verdiği başarılı eğitimi gözler önüne serdi adeta.

Okul yönetiminden böyle bir davet aldığında son derece heyecanlandığını ifade eden Yazar Derya Arslan açıklamasında:” Birçok imza günü gerçekleştiren bir yazar olarak minik öğrenciler ile bir arada olmanın verdiği heyecan tarifi imkansız bir duygu. Öğrencilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz interaktif söyleşimizde onların katılımları, özgüvenleri ve cümleleri ne denli iyi bir eğitim aldıklarını gösterdi bana. Bugün geleceğimizin teminatı minikler ile bir aradaydık ve söyleşimizin sonunda büyük çoğunluğunun büyüyünce yazar olacağız demeleri beni ayrıca duygulandırdı. Böylesine muhteşem bir programa beni davet eden kıymetli okul yöneticilerime, Öğretmenlerimize ve de minik öğrencilerimize çok ama çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yazar Derya Arslan’ı okullarında öğrencileri ile buluşturmaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade eden Altınkaya Anaokulu Yöneticileri, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında oldukça faydalı bir söyleşiye imza atan Yazar Derya Arslan’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dilediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol