Hatay Mahalli Haber
MENÜ

'Aile Içi şiddetle Mücadele Dini Referanslar' Semineri Düzenlendi

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2023 16:22 Bu haber 89 defa okundu

Hatay İl Müftülüğü tarafından İl ve İlçelerimizde görevli olan Er ve Erbaşlara yönelik “Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar” konulu seminer düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
'Aile Içi şiddetle Mücadele Dini Referanslar' Semineri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Hatay İl Müftülüğü tarafından düzenlenen seminerler kapsamında İl Müftülük Vaizi Hatem GÖKYILDIZ, İl ve İlçelerimizde görevli olan Er ve Erbaşlara yönelik “Aile İçi Şiddetle Mücadelede Dini Referanslar” konulu sunum yaptı.'Aile Içi şiddetle Mücadele Dini Referanslar' Semineri Düzenlendi

İslam’ın aileye ve kadına bakışını ayet ve hadisler eşliğinde anlatan GÖKYILDIZ, “Aile kurumu, Hz. Adem ve Havva’dan başlayarak günümüze kadar gelen köklü bir yapıdır. Bu yapıyı devam ettirebilmek için ayet ve hadisleri iyi anlayıp, hayatımıza yansıtmamız gerekir.” dedi. Ayrıca, “Aile kadın ve erkeğin bir bütün olarak var ettikleri bir kurumdur. Bu yapıda ne erkeğin kadına bir üstünlüğü var, ne de kadının erkeğe bir üstünlüğü var üstünlük takvadadır.” diye konuştu.

Program soru ve cevapla tamamlandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol