Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AHMET ATAKAN KÜTÜPHANESİ İKİ YAŞINDA

Yayınlanma Tarihi : 17.02.2016 00:00 Bu haber 1056 defa okundu

Ahmet Atakan kütüphanesinin açılışının 2. Yıldönümü etkinliklerle kutlanacak.

Paylaş Paylaş Paylaş
AHMET ATAKAN KÜTÜPHANESİ İKİ YAŞINDA

Programla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Abdullah Cömert’in katilleri bulununcaya kadar sokakları terk etmiyoruz” diyerek ayağa kalkan Antakya halkı; her pazartesi yapılan pazartesi anmalarında 9 Eylül 2013 günü polis saldırısı sonucu güneyin asi çocuğu Ahmet Atakan’ı kaybetti. Doğduğu mahallede, büyüdüğü sokaklarda onu kitaplarla yaşatmaya söz veren bizler “Halkevi Ahmet Atakan Kütüphanesi” inde Ahmet’i yaşatmayı boynumuzun borcu bildik.

Uzun uğraşlar sonucu Ahmet’in arkadaşları, yoldaşları ve Antakya halkı tarafından hep bir elden yapılan kütüphanemizin tadilatlarını bitirdikten sonra, tüm ülke geneline yaptığımız çağrının sonucu binlerce kitap bağışı, bilgisayar, klima, ses sistemi gibi ihtiyaçlarımız muhteşem bir dayanışma tamamlandı ve Ahmet’imizin doğum günü olan 17 Şubat 2014 de kütüphanemiz açıldı.”

2. YAŞINI DOSTLARIMIZLA BİRLİKTE KUTLUYORUZ

Açıklamaya şu ifadelerle devam edildi, “Açıldığı günden bu yana birçok etkinliğe ev sahipliği yapan, kendi özgün ürünlerini oluşturan, üreten ve çoğalan kütüphanemizin 2. Yaşını dostlarımızla birlikte kutluyoruz. 17 Şubat çarşamba günü saat: 19.30 da meclis kültür Merkezi’nde yapılacak geceye; 

Sanatçılar;

Pınar aydınlar, 

Erkan Rende ve Gamze Polat katılacak. 

Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, Ahmet Atakan’ın ailesi, halkevleri genel başkanı oya Ersoy ve defne belediye başkanı İbrahim Yaman’da konuklar arasında bulunuyor. 

Halkevleri Ahmet Atakan Kütüphanesi çocuk korosunun da sahne alacağı gecede aynı zamanda genç yönetmen Berkan Aydıntepe’nin çektiği Ahmet Atakan Kütüphanesi tanıtım filmi de gösterilecek.” 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol