Hatay Mahalli Haber
MENÜ

AÇKD Uyardı; Molozlar Asi ‘ye Dökülüyor!

Yayınlanma Tarihi : 22.11.2023 12:12 Bu haber 222 defa okundu

Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Başkanı Nilgün Karasu, molozların Asi Nehri'ne tepki gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
AÇKD Uyardı; Molozlar Asi ‘ye Dökülüyor!

AÇKD Başkanı Nilgün Karasu, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:AÇKD Uyardı; Molozlar Asi ‘ye Dökülüyor!

"Bu görüntüler Tavla Mahallesi ile Değirmenyolu Mahallesi sınırlarında Asi Nehri yatağı görüldüğü gibi moloz dökülerek asi yatağı daraltılmaktadır.  Yerleşim alanlarımızın her tarafı okulların dibi tarım arazilerimiz adım attığımız her yer moloz yığını hava kirliliği  asbest ve diğer kimyasallar sağlığımızı bu kadar tehdit ederken  aylardır STK  lar ve  meslek odalarıyla bas bas bağırmamıza rağmen hala yaşam alanlarımızın her tarafına dökülmeye devam edilmektedir. Asi kenarına dökülen asbest ve diğer kimyasallarla yüklü molozlar çözünürlükle denize ulaşıyor. Kimyasal atıklar deniz ekosistemlerine karıştığında çok kısa sürede deniz besin ağına girer. Besin ağına girdikten sonra kimyasallar mutasyonlara ve insanlara olduğu kadar deniz besin ağına da zarar verecek hastalıklara neden olurlar. Depremin ilk gününden  bu yana Halk ve çevre sağlığı hiçe sayılmaktadır. 

Asrın ekolojik yıkımını yaşadık. Ne yazık ki yıkım ihalelerini alan şirketler daha büyük bir yıkıma neden olmaktadırlar. Şehrin dört bir tarafında keyfi yapılan ağaç kesimleri konteynır kent kurulacak diye Asırlık ağaçların kesilmesi rastgele her tarafa dökülen molozlar  trafiğe alt üst eden moloz taşıyan kamyonlar ve sayamadığımız birçok sorun. Bu şirketleri birileri denetlesin artık hunharca yapılan yıkım ve taşıma işlerini ilgili kurumlar lütfen denetlensin artık. Ne yaparsanız yapın Asi Nehri ters akmaya devam edecektir Unutmayın doğa elbet intikamını alır.

İlgili ve yetkili tüm kamu  kurum ve kuruluşlarına sesleniyor gerekli denetimleri ve yasal işlemleri yapmaya davet ediyoruz."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol