Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Acımız Büyük, Mutsuzuz, Huzursuzum

Yayınlanma Tarihi : 23.11.2023 12:37 Bu haber 143 defa okundu

Hatay Diş hekimleri Odası (HDO),22 Kasım Diş hekimleri Günü ile Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle dün Antakya Köprübaşı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Acımız Büyük, Mutsuzuz, Huzursuzum

22 Kasım Bilimsel Dişhekimliği’nin 115. Yıl konuşmasına; “Acımız Büyük, Mutsuzuz, Huzursuzum sözleriyle başlayan Hatay Diş hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nebil Seyfettin, Asrın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, depremden etkilenen herkese de geçmiş olsun diledi.

22 Kasım Diş Hekimleri Günü’nü depremin gölgesinde buruk bir şekilde kutladıklarını ifade eden Seyfettin:

“Bizler diş hekimleri olarak bu afetten payımıza düşeni aldık. 11 Meslektaşımızı, 25 sağlık çalışanımızı ve 300’e yakın aile derdimizi kaybettik. Hatay genelinde 348 muayene ve polikliniğin 174’ü yıkık, ağır ve orta hasarlı olarak değerlendirilmiştir. Depremin merkez üssünde ise bu sayı 47’dir. Göründüğü üzere bu afetten en büyük yarayı Hatay almıştır.” Dedi.

Defalarca yıkıldık, defalarca ayağa kalktık!

Açıklamasına Hatay’ın acıya ve yıkıma dayanıklı tecrübeli insanları sözüyle devam eden Başkan Seyfettin:

“Defalarca yıkıldık ve defalarca ayağa kalktık” İfadesiyle verdikleri ve verecekleri mücadelenin önemine dikkat çekti.

Diş Hekimleri Odası, 22 Kasım’ın toplumdaki ağız diş sağlığı bilincini artırmak üzere yapılan etkinliklerin yanı sıra diş hekimliğinin ve diş hekimlerinin geleceğinin tartışıldığı, Türk Diş hekimleri Birliği ve Diş hekimleri Odaları’nın ağız diş sağlığı politikalarını, ilgili kurum/kuruluşlarla ve karar vericilerle paylaştığı önemli günler olduğunun altını çizerek tüm halkın ve tüm meslektaşlarının; “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası’nı ve “22 Kasım Diş hekimliği Günü” nü saygı ve sevgiyle kutlayıp, esenlikler diledi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol