Hatay Mahalli Haber
MENÜ

77 Metrelik dev künefe büyük ilgi gördü

Yayınlanma Tarihi : 25.07.2016 00:00 Bu haber 776 defa okundu

Hatay’ın Anavatan’a katılışının 77. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 32. Hatay festival etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen “Künefe Şöleni” bu yıl da vatandaşların ve protokol üyelerinin katılımıyla Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
77 Metrelik dev künefe büyük ilgi gördü

Anavatana katılışının 77.yıldönümü münasebetiyle bu yıl ustaların hummalı çalışmalarıyla 77 metrelik dev künefe büyük ilgi gördü.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra HBB daire başkanlarının ve idarecilerinin katılım gösterdiği şölende yüzlerce Hataylı Anavatan hasretimizin bitiminin yıldönümünü dünyada eşine rastlanmayacak 77 metrelik künefe ile doyasıya kutladı.

BAŞKAN SAVAŞ YÖRESEL KIYAFET GİYDİ

Başkan Savaş, gelenekselleşen etkinlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği yerine getirerek yöresel kıyafetleri giydi ve künefeyi tepsi içerisinde havada çevirme maharetiyle büyük alkış topladı. Başkan Savaş daha sonra Vali Topaca ile künefenin şerbetini dökerek, künefeyi kendi elleriyle hemşehrilerine ikram etti.

Hatay'ın Anavatan'a katılışının kutlanması çerçevesinde geleneksel simgesi haline gelen künefe, alanda bulunan vatandaşlara büyük bir özenle ikram edildi.

Künefe şöleninde bu yıl ki künefe imalatını gerçekleştiren Hatay Künefe'den Sinan Karaoğlu ve Yusuf Nizamoğlu, 77.yılda 77 metre uzunluğunda yapılan künefe imalatı için 700 kg.tel kadayıf, 750 kg. şeker ve 400 kg peynir, 200 kg tereyağı, 30 kg antep fıstığı kullanıldığını belirtti.

SAVAŞ: AMACIMIZ ULUSUMUZA KÜNEFEYİ TANITMAK

Yerel ve ulusal basının da yakından takip ettiği künefe şöleninde Halk Tv'ye konuşan ve aynı zamanda Facebook üzerinden de takipçilerine canlı yayınla bağlanan Başkan Savaş, "Hatay’ımızın Anavatan'a katılışının bu yıl 77. yıldönümü olduğu için bu yıl künefeyi 77 metre yaptık. Biliyorsunuz künefe bizim için çok önemli. Künefe Hatay'a özel bir tatlı olduğu için Hatay'ın Anavatan'a katılışının her yılında bir metre uzatarak şölenimize devam ediyoruz. Amacımız künefeyi hemşehrilerimizle paylaşmak ve tüm ulusumuza künefeyi tanıtmak" ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol