Hatay Mahalli Haber
MENÜ

6 Şubat Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Kuruldu

Yayınlanma Tarihi : 07.11.2023 14:11 Bu haber 150 defa okundu

Hatay’da 25 bin can alan, on binlerce vatandaşın da çeşitli yerlerinden yaralanmasına neden olan depremin yaralarının sarılması amacıyla evladı ampute olan Murat Keskin tarafından 6 Şubat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
6 Şubat Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Kuruldu

Evladının uzuv kaybı nedeniyle ampute olmasının ardından protez arayışına giren Keskin, Hatay’da çok az kişide protez bulunduğunu ve protezlerin oldukça pahalı olduğunu görmesi üzerine farkındalık oluşturmak ve protez bekleyen yüzlerce vatandaşın ihtiyacının karşılanması üzerine derneği 24 Ekim 2023 tarihinde valilikten onaylı şekilde kurduklarını belirtti. 

DERNEĞİMİZE HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ 

Gazetemize açıklamalarda bulunan Keskin; “6 Şubat 25 binden fazla canımızı aldı. Bu sayının belki de 5 katı yaralımız var. Bu yaralılarımız içinde uzuv kaybı olup ampute olan vatandaşlarımız da çok sayıda. Allah hepsine acil şifalar versin. Ancak protez bekleyen vatandaşlarımızın derdine bir çözüm bulunması gerekmektedir. Devletimiz protez veriyor. Ancak sayı yeterli değil. Bilindiği üzere protezlerin de belli bir ömrü ve rutin bakımları var. Yurtdışında yapılması gereken bakımın maliyeti ise 2500 Euro seviyelerinde. Bu miktarı depremzede hiçbir vatandaşın ödemesi kolay değil. Benim canım evladım da ampute oldu. Depremzedeyi, protez bekleyen vatandaşı en iyi ben anlarım. Bu yüzden farkındalık oluşturmak ve protez bekleyen vatandaşlara protez ulaştırmak, ayrıca bakımlarının yapılmasını sağlamak amacıyla derneğimize hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz. Bu vesileyle depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, tüm imkanı olan vatandaşlarımızı da derneğimize katkıda bulunmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Başkan Keskin, 0 530 600 76 72 nolu numaradan kendilerine ulaşarak kayıt oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi. Sayılarının artması ile seslerini daha iyi duyuracaklarını kaydeden Keskin, bu sayede protez temininin de hızlanacağını belirtti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol