Hatay Mahalli Haber
MENÜ

500 Bin Hibe, 500 Bin Kredi; Merdivene Bile Yetmez

Yayınlanma Tarihi : 17.08.2023 17:50 Bu haber 187 defa okundu

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, CHP heyetine yaptığı ziyarette, kentte hala barınma ihtiyacının en büyük sorun olduğunu belirterek, hükümetin açıkladığı deprem konutu desteğini eleştirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
500 Bin Hibe, 500 Bin Kredi; Merdivene Bile Yetmez

Antakya'da iş insanları ile bir araya gelen CHP heyeti, sorunları dinledi. Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, depremin ardından yaşanan sıkıntıları anlattı. Barınma ve yaşam sıkıntısı olduğunu vurgulayan Ocaklı, hükümetin vaat ettiği konut desteğinin yetersiz olduğunu ifade etti. Ayrıca, bankaların da yardım etmediğini belirterek özel bankaların zalim bir ticarethane olduğunu söyledi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay'ı ziyaret eden CHP heyetine kentte en büyük sorunun hala barınma ihtiyacı olduğunu belirterek, hükümetin açıkladığı deprem konutu desteğini "Zaten vaat edilen 500 bin lira hibe, 500 bin lira uzun vadeli kredi, artık bunlar merdivene bile yetmez" sözleriyle eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya'dan oluşan CHP heyeti, Antakya'da iş insanları ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, depremin ardından yaşanan sıkıntıları anlattı.

KABAALİ: TEMEL İHTİYAÇLAR KONUSUNDA BİLE SORUN YAŞANIYOR

Antakya OSB Başkanı Tahsin Kabaali, depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen temel ihtiyaçlar konusunda bile sorun olduğuna dikkat çekerek, "Halen de daha temel ihtiyaçların giderilmekte zorlanıldığı, dertlerin olduğu yerler fazlasıyla… Bizim şu anda beklentimiz hayat standardımızın eskisi gibi olması değil ama mevcut durumdan biraz yukarıya taşınması. Bununla ilgili durmadan paketler açıklanıyor. Kimisine uyuyor, kimisine uymuyor. Bunu artık daha fazla dile getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz artık deprem öncesinde yollarda öldük. Şu anda da artık yollarda tekrar ölmek üzereyiz. Bu yol sorunumuza acil bir çözüm istiyoruz" diye konuştu.

MERDİVENE BİLE YETMEZ

Selahattin Eskiocak, halen konut ve işyeri sorunun konteynerlerle çözülmeye çalışıldığını ifade ederek, "Bizim şu anda en büyük ihtiyaçlarımızdan biri, şehir planı. Bir an önce yapılıp, belediyelere teslim etmeleri… En azından yıkılan yerlerin nasıl yapılacağına dair bir imar planı çıkarmaları ve herkes kendi işine baksın. Zaten vaat edilen 500 bin lira hibe, 500 bin lira uzun vadeli kredi, artık bunlar merdivene bile yetmez" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol