Hatay Mahalli Haber
MENÜ

30 Milyon Dolarlık Kar Payı Dolandırıcılığı

Yayınlanma Tarihi : 27.12.2023 22:56 Bu haber 112 defa okundu

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen milyon dolarlık dolandırıcılık olaylarının biri de Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşandı. Başta Suriye Uyruklu Rus işadamı olmak üzerek bazı vatandaşlar da toplam 30 milyon dolar dolandırıldılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
30 Milyon Dolarlık Kar Payı Dolandırıcılığı

SURİYE UYRUKLU RUS VATANDAŞ İLE TÜRK VATANDAŞLARI DOLANDIRILMIŞ

Suriye Uyruklu Rus İşadamı Hüzayfa Al İbrahim şirkete ortak olmak için, diğer vatandaşlar da yüksek kar payı almak için paralarını banka yolu ile aktardıklarını belirterek avukatlarıyla birlikte bir araya gelerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Uzun yıllardır Türkiye de yaşayan ve ticaretle uğraşan Hüzayfa Al İbrahim A.K isimli kişi ile tanıştığını ve kendisini şirketine ortak edeceği ile yaptıkları görüşmenin sonrasında protokoller karşılıklı imzalandıktan sonra kendisine 13 milyon dolar vermesini istediğini belirterek “Taksitler halinde A.K ye bu parayı ödedim. O da ileri bir tarihte kar payıyla birlikte ödeyeceğini bana söyledi. Ödeme tarihi geldiğinde özel bankaya birlikte gittik. Bankada çalışanı A.K.’nin hesabında para olduğunu bunun resmi belgesini veriyor. Ancak MASAK (Mali Suçları araştırma kurumu) ile ilgili sorun var. Onun için parayı sana ödeyemiyorum ama istersen belgeleri verebilirim diyerek bu elimdeki evrakları verdi. Bunun üzerine ödemeyi almak için bekledim, bekledim bir sonuç çıkmadı. Banka müdürü ile görüştüm konuyu araştırıp bana döneceklerini söylediler. Dönmeyince ben de avukatım ile konu hakkında hukuki süreç başlattık” diye konuştu.

Hüzayfa Al İbrahim’in Avukatı Ali Atar, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunduklarını soruşturmanın devam ettiğini belirterek “Sonucu bekliyoruz. Bu yanımızdaki diğer vatandaşlarda aynı şekilde kar payı için para vermişler ve mağdur olmuşlar. Şebeke hepsinden bir şekilde para almış yaklaşık 30 milyon dolar gibi bir rakam dolandırmış. Paralarını hiçbir şekilde geri alamamışlar. Şebeke içerisinde A.K’nin dışında Banka çalışanı, Adliyede görevliler, polis memurları var. Olay soruşturuluyor. Duyulunca mağdurların ve rakamın sayısı artacaktır. Bu arada Banka görevlileri müvekkilimi aramışlar olay için müfettiş görevlendirdiklerini soruşturulduğunu söylemişler” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol