Hatay Mahalli Haber
MENÜ

2017 yılında derslik sayımızı arttırmalıyız

Yayınlanma Tarihi : 12.10.2016 00:00 Bu haber 685 defa okundu

Hatay Valisi Erdal Ata,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret ederek il genelinde devam eden eğitim yatırımları ve yürütülen faaliyetler hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’dan brifing aldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
2017 yılında derslik sayımızı arttırmalıyız

Gerçekleşen toplantıda eğitim yatırımlarının yanı sıra ikili eğitim yapılan okullar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personel dağılımı, il geneli okul, öğrenci ve öğretmen sayıları, derslik sayıları, okullaşma oranları, 2017 projeleri, Suriyeli öğrenci bilgileri ve ilimizin eğitim ihtiyaçları da masaya yatırıldı.

İl genelindeki tüm okullarımızda eğitim kalitesinin artırılması için bütün eğitim paydaşlarının koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan Vali Ata, “2015-2016 yatırım yılı programında toplam 60 iş (1.212 derslik) ele alınmıştır. Bunlardan 31 iş (484 derslik) tamamlanarak öğrencilerimizin daha iyi fiziki şartlarda eğitim görmeleri sağlanmıştır. 29 işin ise (720 derslik) yapımı hala devam etmektedir.  Ülkemizin, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alması, sağlam bir toplum yapısına sahip olması çocuklarımıza ve gençlerimize vereceğimiz eğitimle mümkün olacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için Hatay Valiliği olarak bütün imkânları seferber etmekteyiz. 2017 yılında derslik sayılarını daha da arttırabilmek için çalışmalarımızı daha çok yoğunlaştıracağız” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol